10 mars 2015

Dag 69 (#010/#blogg100) - Nä men om man skulle satsa på fotografkarriären eller kanske inte...

Morgonen började med att leta skidor till Herman och fixa vallning. Hermans pjäxor var för små, skidorna var lite korta men hade nog kunnat fungera. Jag bad honom prova mina pjäxor och de passade. Men tyvärr så passade ju inte pjäxorna på hans skidor så han fick två val, ta med skidorna och hoppas att skolan hade lånepjäxor i rätt storlek eller att låna mina skidor som är lite för långa. Han valde det senare och det verkar ha gått bra. Tur att ungen har bra balans och är duktig skidåkare. Vincent kunde ha både sina gamla pjäxor och skidor men undra om stavarna inte börjar bli lite korta.

På jobbet hade jag en likadan dag som igår en sådan där dag där jag inte lyckades producera något att lämna till eftervärlden. Satt i diskussioner med kollegor och nä men ja just det jag löste ett domänproblem med en kunds webb i Azure oxå. Höll på att galen för att jag råkade ut för flera grafikbuggar och problem med webbläsare innan jag fick till det. Sådant kan göra mig galen för mindre. Nå ja det löste sig i alla fall. Fixade över mina Barcelonafoton till vår reseledare oxå får se vad som hamnar i nyhetsbrevet. Inga chefer på jobbet idag, hade behövt få ventilera några grejer, känner att jag tar på mig en massa ansvar jag inte skall ha, kan dock inte lämna över till någon och så går jag och mår dåligt över det. Nu måste jag få dumpa ansvaret på någon som skall ha det innan jag bara inte orkar mer. Jag är alldeles för mycket "duktig flicka" för mitt eget bästa. Nog för att jag klarar av det men man vet ju aldrig hur länge. Känner allt för många med samma personlighet som mig som brakat ihop så så småningom. Där vill jag inte hamna.Efter jobbet blev jag kvar på jobbet en stund innan jag bytte om och tog mig en promenad i Luleå. Blött som attans ute men inte så sjukt halt idag. Hade svår fotograferingsångest idag, men tänkte att jag kunde fota igloon på Gültzauudden men när jag kom dit var det något Pirellievent där och igloon var dessutom bara en stor snöhög på utsidan. Såg inte heller den isdrake som brukar vara där. Tog ett kort på kopian av Luleås gamla rådhus som står i parken istället. Den bilden får bli dagens foto.

Valde vägen ner mot hälsans hus och under Bergnäsbron där jag fotade en graffitivägg till. Nu har jag inte många kvar där.
Fortsatte ner till Södra hamn där jag svängde ner på isbanan och tog den vägen tillbaka. Åkte hem till Boden, handlade och åkte hem och bänkade mig i soffan med dator och några mackor.
Pratade med barnen när jag kom hem. Vincent hade varit den enda killen i klassen som åkt skidor. Det finns lånesidor på skolan men tydligen har de inte hunnit sätta på bindningarna på dem men nästa vecka skall det finnas att låna enligt info på bloggen.

skolans blogg kan man läsa om öppet hus, vad jag vet har jag inte fått den informationen på något annat sätt och de har aldrig informerat oss om att den där bloggen är infokanalen till oss föräldrar utan mer "vi har en blogg vi kanske kommer skriva på ibland om vi lär oss den". Vad gäller öppet hus skrev de:
Kom och besök Brönjaskolan tisdagen den 17 mars kl. 17-19 och få en inblick i skolans verksamhet. Ta chansen att träffa våra duktiga pedagoger, se skolans lokaler och fika i vårt mysiga elevfik!
Alla elever från år 7 och 8 har en arbetskväll/lektioner denna kväll och som kompensation går de en halv skoldag (fram till 12.00) tisdag den 28 april.

Välkomna!
De går ju normalt inte i skola till kl 17 på tisdagar  (utan till 15:20 eller något sådant) och ungdomsgården i huset bredvid är inte öppen på tisdagar. Så kommer de då att få sin vanliga skolbuss hem efter skoldagen men hur förväntas de ta sig till skolan och vara där kl 17 och hem igen kl 19? Han är hemma kring 15:45 efter skolan och skall han vara tillbaka på skolan till 17 måste han gå till bussen 16:32 dvs han hinner inte laga sig någon mat. Och hem, det går en buss efter en halvtimme och då är han hemma vid 20-snåret.

Jag slutar mitt jobb i Luleå kl 17 och kan mest troligt inte gå på öppet hus den dagen. Sonen missar dessutom sin träning den kvällen. Jag kan tycka att om man skall ändra på en familjs kvällsplaner bör man göra det med information riktad till föräldrarna på annat sätt än en värdelös blogg och gärna med mer än 8 dagars förvarning.  Det är ju inte ett ohanterbart problem, ungen kan ta bussen (ha har fåt ett busskort) eller så får han cykla om isbanan på cykelvägarna hinner tina bort, jag får skicka med någon mat till skolan men det stör mig att de så konsekvent vägrar att informer oss föräldrar. De flesta av oss har barn som kan ta hem en lapp och en e-postadress som vi läser vår mail på. Det fungerade utmärkt i mellanstadiet.

Rubriken då, jo den anspelar på det här:

634 st +1 samt 42 delningar på en av mina bilder på G+ är långt över vad jag brukar få, typ 20 är det normala några bilder har fått 100, delningar får jag extremt sällan. Den har setts 571278 gånger de flesta bilder brukar ha ca 1000-2000 visningar. MEN jag önskar att detta var för att folk faktiskt gillade bilden men kommentarerna som bara strömmade in (innan jag slog av kommentarer när ca 80 av 100 var tramspå denna var till största delen helt menlöst dravel från spökkonton utan profil och utan några som helst inlägg. Jag gissar att jag triggade någon spambot alternativt att någon tyckt att det var jättekul att på någon annan plats be folk att tramsa. men någon gång kanske jag kan få känna glädjen att få ha tagit ett foto som folk berörs av eller verkligen verkligen gillar. Själv gillar jag denna bild. Men bilder jag själv tycker mycket om brukar sällan gillas av andra, som min vinflaskebild på Instagram, jag gillar reflektionerna i flaskorna men tydligen inte så många andra.


I morgon skall jag på vårdcentralen och ta nytt Hb-prov så får vi se om sprutorna hjälpt något. Känner mig piggare i alla fall.

Inga kommentarer: