10 april 2015

Dag 100 (#041/#blogg100) - Blev vila och ett hotell idag

Stort fokus på att hinna klart grejer idag. Mer beröm för jobbet. Kände mig fin i min randiga klänning dessutom fastän håret var som en risbuske (man hinner ju inte fixa allt när man försover sig på morgonen). Men ibland känner man i alla fall sig lite piggare av att ta på sig något snyggt.

Satt kvar till kl 18 på jobbet, tidrapporterade och fixade lite grejer. Sen tog jag bilen in till stan, parkerade och letade något att fotografera. Först var jag nere i södra hamn, en bild på isbrytarna hade jag tänkt mig. Men det blåste så att jag höll på att blåsa ner för kajkanten, vågade helt enkelt inte ställa upp stativet. Gick förbi Norrbottens Museum, stod utanför en stund och funderade men nä det var tråkigt ljus och fula, skitiga snöhögar utanför. Detta trots att jag i morse blev bönhörd. hade nämligen tittat ut i trädgården och konstaterat att snön var sjukt ful nu, masssor med skräp. Gör sig inte bra vid fotografering. När jag hade kommit till jobbet i morse började snön vräka ner en stund och lägga sig som ett fint lager ovanpå den smutsiga snön. Perfekt tänkte jag tills det började blås ute och träden bôsade ner snön igen.

Blicken föll på Stadshotellet så det fick det bli. Dock var det lite dumt ljus, himlen blev för ljus och huset för mörkt, hade behövt ta flera olika exponeringar och bygga ihop en bra bild. Men efter lite trixande i LR så har jag i alla fall en bild att lägga upp och jag slipper ta med mig kameran ut i blåsten igen. Tanten lyckades dyka upp precis när jag skulle ta bilden och sen kom det en massa bildar i vägen i korsningen så tanten fick det bli. Ger lite liv till stadsbilden.
Det blir en vilodag idag oxå. Min oförmåga att sova ordentligt den senaste veckan tar ut sin rätt tillsammans med att det blåser något fruktansvärt ute. Väljer att istället krypa upp i sängen med min bok. Om några timmar, typ midnatt skall jag hämta Henrik i Luleå, han skall på en konsert på Kulturens hus och det går inga bussar när den är slut.

Vila idag också betyder att jag bara rört på mig dryga 2 mil hittills i veckan vilket gör att jag måste gå minst 5 mil i helgen. Får hoppas på lite fint väder. I morgon kan jag tänka mig att ägna min dag åt att ta samma runda som förra helgen, 3 mil. Isarna börjar bli rätt ruttna annars hade jag nog kunnat tänka mig en tur på älven på söndag så som den jag tog för 5 år sedan. Men vi får se kanske det är hållbart än så länge. Sjön utanför huset börjar ha rejäla vattenansamlingar närmast strandkanten nu. Kanske släpper isen rekordtidigt.

Nå ja promenadturer kan jag fundera på när jag vilar lite, en annan tur jag gillat var den jag tog i maj 2011. Men undra hur vägarna ser ut där nu.


Inga kommentarer: