05 april 2015

Dag 95 (#036/#blogg100) - 3 milapromenad i Luleå

Lyxfrukost med rester från gårdagen efter en lång sovmorgon. Åt ägg, lax, räk- och kräftröra mm. Mums. Läste ut FOTO, planerade lite promenad vid datorn innan jag bytte om.

Åkte till Luleå och parkerade bilen på jobbet och tog sikte på att gå mot Björkö och så fick det bli. En promenad jag tänkt ta så många gånger men aldrig kommit mig för.

Gick till Ormberget och följde Hagaviksvägen, sen gick jag lite mer på känn över småvägarna och genade över en vik innan jag hittade Björkövägen och följde den. Tog mig längst upp på Björkön där jag vände och började gå tillbaka, hade varit på väg att vända tidigare, insåg att det skulle bli jäkligt långt att gå tillbaka. Men det fina vädret gjorde att jag ändå fortsatte och jag ville ju ta mig ut dit bort. Blev dock beskviken då jag inte kom ner till havet utan vägen slutade på en garageuppfart på ett fritidshus. Ville inte börja manövrera mig ner över trädgårdar så jag fick snopet vända om.  Men det är klart varför skulle det annars gå väg hit ut. Ibland är jag korkad. Försökte variera vägen där det gick för att slippa gå hela vägen precis likadant. Det låg en hel del nybyggda hus här ute och jag såg 2 som var till salu. Såg även ett pyttelitet hus på en liten stenknabbe vid en åker, den hade varit fin att ha.

Fantastiskt väder ute men lite dåligt med fototillfällen så det kändes som jag kånkade på några kilo med fotoutrustning i onödan. Efter nästan 5,5 timmar var jag tillbaka igen. Då hade jag avverkat 30,66 km i kanonfint väder och hyfsat underlag. Gick på snöspår i skogen som var lite väl mjuka i solen och några riktigt geggiga grusvägar men annars kanon. Känner hur huden i ansiktet har fått sol på sig. Äntligen värmer vårsolen lite.
En sak var dock tråkig med rundan jag gick, jag hade mest skog, skog och skog omkring mig, värdelöst för fotande. Hittade inget kul alls. Men innan jag hade lämnat Ormberget helt gick jag upp på en kulle och där var ett fint snölandskap som jag fotade på vägen ner. Men det skarpa solljudet gjorde det svårfotat, tyckte bilderna blev så tråkiga.
Nästan hela dagen gick åt till att åka till Luleå, promenera och åka hem igen. Hemvägen gick dessutom via Gammelstad där jag passade på att ta en bild på kyrktornet i brist på annat till dagens foto idag.
Väl hemma lagade jag mat till mig och Vincent (rester från igår), Herman är på bio och Henrik var och tränade men har nu kommit hem. Ställde mig länge i duschen efter middagen. Skönt att få värme i kroppen, musklerna blir lite stela av 3 mils promenerande helt klart. Såg att mina Salomon Synapse gett mig blåsor under foten och på sidan. Gahhh. Hatar skor som ger mig problem med fötterna. Måste nu snabba på införskaffandet av nya skor.

Nu skall jag slå ner mig i soffan med en påse chips och dipp och lägga upp fötterna och klura på var jag skall gå i morgon. Sista lediga dagen och chans till att gå långt.

Precis när jag skulle gå ner till soffan kom Herman hem och berättade att idag skulle månen vara röd enligt hans kompis (men blodmånen var ju igår). Han sprang ut och letade efter månen. Kom in förvirrad, jag hittar den inte sa han. Jag tig fram Planetsappen och pekade ut var månen precis hade gått upp. Vi gick och tittade ut genom fönstret och där, knallorange lös den vid horisonten. Den steg snabbt och ljusnade något medan jag slängde på mig kläder och letade fram zoomobjektivet. Tänkte först fota från balkongen men det var en massa träd i vägen. Så jag fick plumsa ut i snön som fortfarande ligger väldigt tjock på baksidan av huset. Trampade igenom till knäna flera gånger men tog mig ut på sjön.

Min kamera och mitt objektiv lämpar sig inte riktigt för månfotograferingar men här är i alla fall en bild. Den djuporange färgen gick inte riktig att fånga tyvärr. Månen är 99 % idag så inte helt full.

Inga kommentarer: