29 april 2015

Dag 119 (#060/#blogg100) - Dag 1 på //Build/

Sov uruselt igen och 06:45 var det dags att möta kollegan i lobbyn för att ta oss iväg till konferensen för att hinna äta "frukost" och ta oss till keynote-salen. Höll på att skalpera mig själv innan, fönade håret på rummet och hårtorken saknade visst skydd framför fläkten, håret åkte in och fastnade. Gissa om min hårbotten började göra ont och kaoset i håret skall vi inte prata om.

Fick gå förbi hela matkön till specialkosten och som glutenintolerant fick jag faktiskt bättre frukost än de andra. Jag fick flingor med mjölk och de andra kakor. Maten på Build är verkligen urusel. hade hoppats de hade bättrat sig från i fjol men icke. Det är inte där de lägger pengarna från deltagarna kan man lugnt säga.

En bra sak med att vara tjej på utvecklarkonferens är att det är aldrig någon kö till tjejtoan medan killarna köar länge. Alla bröststirrande är inte riktigt lika roligt. Vissa stirrar som man var en alien,

Keynoten hade inte riktigt lika hypestämning som i fjol utan lite lugnare men ändå intressant. Tyvärr funkade knappt nätverket under hela keynote så jag twittrade inte så mycket och jag antecknade knappt något heller (min Surface visade sig vara urladdad). Men lite fick jag ur mig.

Grejer jag gillade mest/blev mest nyfiken på:
  • Helheten när de demar "full app lifecycle" TFS, VS, Azure, Insights, tänk om man kunde få till det där med CI och allt
  • Azure Elastic Database Pool
  • Kunna lägga upp web, win32, Android och iOS-appars kod i Windows Store. Vill veta mer. Bara store eller även via company hubs odl?
  • Project Spartan som nu är Edge, såg riktigt trevlig ut att bland annat kunna göra anteckningar odl på webbsidor.
  • Continuum verkar riktigt intressant när det kommer till universal apps och hur man skall tänka med UI. En kod, flera plattformar och ett UI som anpassar sig. Smutt.
  • Ok HoloLens ser cool ut och jag har några tänkbara idéer i huvudet för kunder men har samtidigt lite svårt att se hur folk skall gå omkring och se ut som Robocop.
Jag hade aldrig hört talas om JustGiving innan keynote idag och de presenterade ur de använder Azure mm för att få sin verksamhet att fungera. Blev riktigt nyfiken på vad de sysslar med. Bra presentation som visade möjligheter med Azure dessutom.

Efter keynote var det dags för sessioner av olika slag. Här får jag nog återkomma med en sammanfattning lite senare, jag var på dessa:
Sen var det mingel med minimalt med mat för mig och sen köande. Tog dagens bild ner på kön till uthämtningen av grejer. Dåligt ljus och mycket folk i rörelse så bilden blev lite mörk men jag tycker jag fick till en bra blandning av de som står stilla och väntar och de som skyndar fram i fållan.

I morgon blir det upp lika tidigt igen, nu går ögonen i kors, skall försöka somna i larmet från gatan.

Inga kommentarer: