27 maj 2006

Öh borde inte Windows XP ha bättre stöd?

Kopplade in min kamera med kabel direkt till datorn och "browsade" (vad heter det på svenska?) disken (en Compact Flash på 1 GB), det var 96 tagna bilder och ca 190 bilder kvar att ta men så här sa Windows:


Hur tar man -1 bild?

Hmm man kanske måste stoppa i CD:n och installera speciella drivrutiner ändå? Men det bore väl inte påverka hur den läser disken?

4 kommentarer:

eatfrog sa...

Problemet är ju att windows inte vet hur stora bilder det blir med din kamera. :-)

Men behöver man verkligen veta hur många bilder man har kvar att ta, när man väl kopplat in minneskortet i datorn?

Béatrice Karjalainen sa...

Den borde ju kunna räkna på ett medel eller nåt :-) Men som du säger är ju infon rätt meningslös, tyckte bara det var lite kul att den skriver -1 istället för ex. N/A.

Anonym sa...

Skoj skoj, windows lever sitt egna liv, what's new *ler*

Åh vad fick du ge för 1G-kortet, vill också ha men det är för dyrt här hemma *buhu* Har bara 2 st 256 MB-kort varav ett är Ultra II och skillnaden ä stor i snabbhet. Skulla vilja ha Ultra III, eller om det nu finns snabbare så är ju den välkommen *s*

Ha det, fina bilder ändå blev det på sitt sätt.

Béatrice Karjalainen sa...

Ingen aning vad jag fick ge för kortet i sig, det ingick i paketet. Är ett Kingstonkort och jag har ingen aning om hur snabbt/långsamt det är i förhållande till Sandsisk Ultrakorten. Har ett 128 Mb Sandisk Ultra I sen tidigare och det känns långsammare i alla fall.

SanDisk Extreme III Compact Flash 1GB kostar just nu 526 plus frakt, det är ju inte så farligt. Tror inte de varså mycket billigare i HK.