23 juli 2006

Tänk om jag passerat bäst-före-datumet!

Igår på Ordet är fritt på aff kom vi in på samtal kring att gå ut och dansa och även klädsel vid dylika tillställningar.

Lady Black skrev:

Jag känner mig dö töntig varje gång jag går ut på de populära uteställena
nu för tiden. Alla e så uppklädda känna det som. Som om alla kommit direkt från
en mtv musikvideo typ... O alla e där för att visa upp sig o dansa så snuskigt
som det går... Tycker det har blivit så patetiskt... Varför inte bara gå ut och
ha kul o dansa o studsa till musiken för att man älskar den och vill?? Äsch jag
vet inte, kanske jag har blivit gammal och bitter..

varpå lillaEgo svarade:
Uppklädda? Avklädda snarare. Jag tycker det ser rätt fånigt ut när
kärringar i min ålder har kortkortkortkort och toppar där tuttarna lyser igenom.
Tvåhundra liter hårspray och ett kilo ögonskugga. Men smaken är ju olika, de
tycker säkert de är jättefina.:)

Funderade på det lillaEgo skrev om kortkortkortkort kjolar. Hur vet man när man passerat bäst före datum för en viss kjollängd? Tänk om jag är superpatetisk i min nya korta kjol nu när jag är en 33 årig 2-barnsmor? Vem talar om för en när det är dags att sluta köpa kjolar i en viss längd, kanske skulle de ha måttabeller som de har för barn 0-2 mån 50-56 cl, 3-5 mån 62 cl... men det skulle istället vara: 10-16 år 35-40 cm, 17-25 år 42-55 cm, 26-> år 100 cm

Men under diskussionen kom det även upp åsikter som att det inte är ålderns som styr utan ex. att ansiktet skall matcha underkroppen (vad nu menas med det, måste man ha en viss sorts ansikte för att ha kort kjol?) och att det finns de som absolut inte passar o kortkort ens när de är 15 år, att det mer handlar om kroppsform.

Jag fick där som svar att jag både passade i den men även svar som detta från Annie:

Jag tycker du är för gammal. Hade jag sett en 33-åring i en sådan uppenbar
high-school kjol så hade jag fnissat... Faktiskt... Tycker att det är ett tecken
på stor ålderskris, och dessutom är det inte snyggt heller när underdelen av
kroppen inte matchar ansiktet... ;)

Ålderskris, hmm vad är tecknen på en sådan, för mig är det i alla fall hur man plötsligt börjar ändra beteende, klädsel, sysselsättning mm till en allt mer ungdomlig stil, en stil man inte framvisat på många år eller aldrig haft. Men om vi ser på min kjollängd så har det alltid funnits kjolar i den längden i min garderob, hade ett uppehåll i användandet när jag var gravid och tiden efter innan värsta fettdepåerna på låren försvunnit. Är det då ett tecken på ålderskris?

Jag trivs dessutom rätt bra med att vara 33 år, det enda jag kan tycka är att det är en mellanålder, om man skall ut på krogen känns man för gammal för ställena med 20-årsgräns och för ung för mogenlogen, man hamnar liksom mitt emellan.

Så här ser i alla fall kjolen ut som jag köpte när jag skulle på DM och kjolen vi pratade om igår. Huvudet är bortklippt av misstag, tog kortet med självutlösare och råkade kapa av ansiktet mitt i.






Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Agogo sa...

Det gäller att vara stark nog att stå emot alla belackare. Det gäller att våga ålderskrisa. Jag vill inte bli gammal, men jag vill inte vara ung heller. Det finns inget självändamål i att inte anamma nya företeelser. Jag slutar inte lyssna på ny musik, för att uppnått en viss ålder. Jag köper nya kläder för att jag tycker de är snygga. Jag tar plockar guldkornen. Det bästa från ungdomsvärlden, det bästa från min egen generation och det bästa från mina föräldrars värld. Jag lever hellre med ett ansikte som inte passar brallorna, än ett liv som passar omvärlden…

Béatrice Karjalainen sa...

Så sant så sant och de som känner mig vet att jag inte direkt gör mycket för att anpassa mig till den stora massan och bli en i mängden men heller kanske inte sticker ut speceillt mycket. Jag är helt enkelt Bea (eller Béatrice eller Beata för de som känner mina olika personligheter ;-) ) och kommer så förbli.

Pallas sa...

På ett av mina favoritprogram här i USA, What Not To Wear så är regeln: No mini-skirt after 35. Så du har ett par år kvar till bäst-före-datumet ;-)