13 februari 2007

Arbetsmarknaden på väg att vända även i Luleå med omnejd

Just nu annonseras det ut en hel del systemutvecklartjänster i Luleå men än så länge verkar det bara vara arkitekter och kodare samt en och annan supportpersonal (i Piteå) som behövs. Frågan är om arbetsmarknaden även kommer öppnas upp för sådana som mig här uppe. Inte för att jag vill byta jobb just nu, jag trivs bra på min nuvarande arbetsplats men vem vet hur jag trivs med nya chefen efter ett tag? Jag har ju fått engelska chefer en gång förut i min karriär och det var inte en angenäm historia för er som minns vad som hände på Interbizz. Så för att förekomma eventuella tråkigheter på jobbet så kikar jag mig omkring, vem vet gräset kanske är grönare på andra sidan en dag? Man går ju på krogen för att kolla sitt värde på "köttmarknaden" så då kan man väl i alla fall få kolla in arbetsmarknaden och estimera om det ens är värt att ge sig ut där. Var på en intervju efter att headhuntingfirman ringde, de har dock inte kommit tillbaka med svar ännu. Tyvärr var ju det jobbet i Stockholm och jag har på känn att de inte kommer kunna hitta någon lösning som gör att jag kan bo kvar och verka delvis från Norrbotten. Annars var det ett intressant jobb som skulle vara kul att ha.

Vad är en sådan som mig då?
Jag har erfarenhet av:
  • Projektledning
  • Produktledning
  • Tekniskt säljstöd
  • Införande av kvalitetssystem
  • Undervisning
  • Teknisk dokumentation
  • Testning

Jag förstår mig på att läsa kod och programmeringsprinciper, vad som går att göra/inte göra, hyfsad på databasdesign och har specialintresse och utbildning inom användarvänlig design. Men kodare är jag inte. Lättast är nog att beskriva mig som professionell problemlösare som snabbt sätter mig in i ett problem och kan börja skissa på lösningar. Jag är en tillgång inom alla steg inom systemutvecklingens olika faser förutom just själva kodandet och koddesignandet.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

eatfrog sa...

Me too, me too! ;-)

Trots högkonjukturen verkar det inte som om det blivit lättare att få jobb utan arbetslivserfarenheten.

Anonym sa...

Kan du inte öppna eget? Jag kommer som ett skott, om du vill ha en skrivkunnig, allmänbildad, arbetslivserfaren, representativ, trevlig informatör, utbildare .....

;-)