04 februari 2007

Dagsnotering

Idag borde jag ha storstädat här hemma men jag orkade bara inte. Vaknade med huvudvärk och den släppte inte förren rätt sent på eftermiddagen. Sambon och barnen var ute i snön och byggde en pulkabacke i trädgården. Tog lite foton, får slänga upp dem senare.

Här är dagens noteringar:
Vikt:60,4 kg
Mat: 1337 kcal
Träning: 510 kcal (Powerstrike Impact)
Summa: 825 kcal (skall högst vara 1413 kcal) för lite mat idag men har inte haft någon matlust pga huvudvärken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerande med dessa exakta numeriska noteringar om kilokalorier. Men frågan är vad du ska göra när målet är uppnått? Fortsätta anteckna varje dag och ruta in livet efter vågen?

Släng vågen, bli fruktian och lägg din energi på annat.

Béatrice Karjalainen sa...

När jag åter igen är på den vikt där brallorna i garderoben sitter skönt kommer jag inte lägga någon större energi på räknandet. Men pga av olika omständigheter har jag kommit "off-track" och gått upp lite under hösten vintern som jag nu vill bli av med. Hellre går jag ner några kilon än att köpa nytt innehåll i garderoben en storlek större. Notoriskt noterande blev resultatet av att jag kom på mig själv med att slarva lite väl mycket. När jag är ute och reser i jobbet blir det lätt "dålig mat" och en fika eller 2 för mycket. Är lite för svag för bakverk och ensam i en stad med lite att göra så drar caféerna.

De som känner mig i RL vet nog att jag ägnar det mesta av min energi till annat så som barnen, träning, min webbplats mm.

Jag rutar inte in mitt liv efter vågen. Däremot kan jag då och då behöva få lite kontroll för att gå upp de 13 kg jag gick ner under 2005 vill jag inte ha tillbaka. Detta är första gången sen oktober 2005 som jag har gått upp i vikt.

Noteringarna är inte för er utan för min egen skull, en liten piska att skriva ner dem offentligt då är det lättare att låta bli kanelbulle nummer 2 och 3. Att räkna tar inte många minuter av mitt liv, det sköter VK om så bra så.

Béatrice Karjalainen sa...

Ett tillägg. Tidigare har jag behövt hålla koll på vad jag äter av 2 orsaker, för att inte rasa i vikt med den träningsmängd jag då hade (som jag nu inte hinner med pga resor) och pga av mitt problem med blodet. Måste helt enkelt ha koll på att jag får i mig nog med järn och hjälpämnen till järnet annars drabbas jag av akut anemi igen. Vikten är en indikation på hur min kropp mår i övrigt.