24 februari 2007

Blodsoppan fortsätter

Idag var det dags för återbesök hos min läkare och svar på proverna jag tog för 3 veckor sedan). 9:30 steg jag in på hans rum, fick veta att mitt Hb fortfarande var för lågt (kring 100) och att mina järnförråd inte fyllts på alls. Järnförråden borde ha legat på minst +50 efter 10 st Venoferinjektioner. Han var förbryllad och sa att han nu gjort en grundutredning som inte visar något alls och att det är dags att remittera mig vidare. jag skall nu till Sunderby sjukhus och få svälja en liten kamera som skall fota min tunntarm för att utesluta blödningar, cancer och glutenintolerans. 9:35 var vi klara, det var ett mycket kort besök.

Läste på lite om glutenintolerans (blödningar har jag svårt att tro att det skulle vara och cancer vill jag inte ens tänka på att det skulle vara, dessutom är cancer i tunntarmen väldigt ovanlig) och symptomen dålig upptagning av fett, uppblåst vid intag av kolhydrater och besvär från leder och muskelfästen är tre saker jag kan bocka av. Att jag har dålig upptagning av fett har de i alla fall tidigare sagt att det beror på att jag producerar för lite gallvätska och lederna har de sagt att det mest troligtvis är en lindrig form av reumatism eftersom vi har det i släkten, uppblåst av kolhydrater blir väl de flesta?

Ja ja det är ju nu bara att vänta och se när jag får komma till Sunderbyn och vad de proverna sen visar. Jag är utredd för gluten en gång tidigare, första gången jag hade anemi men då var de proverna negativa.

Att då en diagnos som säger vad som är fel på mig vore skönt, om jag vore glutenintolerant så skulle jag kunna göra något för att förbättra blodvärdena dvs skippa att äta gluten. Men det skulle samtidigt vara väldigt jobbigt att få en matallergi konstaterad. Jag är ganska mycket i England i jobbet och där lever man ju på mackor så det skulle bli besvärligt med mat.

Men samtidigt undrar jag om det verkligen kan vara glutenintolerans som är orsaken, det borde ju knappast kunna påverka upptaget när järnet sprutas rakt in i blodet.

Inga kommentarer: