25 januari 2008

Sanningen om Bea?

Blev utmanad av deep|edition (och Blogge), jag som inte brukar svara på utmaningar mest för att jag avskyr att skicka dem vidare (så vi får se hur väl jag följer den regeln (4) :-) Reglerna var i alla fall enkla så här kommer de:
  1. Länka till den som utmanat dig.
  2. Berätta sju sanningar om dig själv.
  3. Utmana sju personer.
  4. Lämna ett meddelande till dem du utmanar.
  5. (Bonusregel: Glöm inte reglerna i postningen)
Sanningarna:
1. Jag tenderar att prata först och tänka sen, särskilt när det är något jag är engagerad i. Jag har oxå ett behov av att uttrycka min åsikt när jag tycker att någon är ute och cyklar och det sker inte alltid vid rätt tillfälle. Folk kan nog bli rätt irriterad på mig för denna egenskap tror jag men samtidigt tycker en del att det är rätt skönt att själva slippa öppna käften när det tycker något är helt galet. (Jag är en blandning av ESTP och ENTP i Myer-Briggs test. Vilket betyder att jag är Extrovert, Sensing/iNtuitive, Thinking, Perciving. Kommentar till det finns i gammalt inlägg.)

2. Jag blir förbannad när någon anklagar mig för att anta en "politisk korrekt" syn på saker och ting för jag är noga med att känna efter vad tycker jag själv, vad står jag för. Sen om det ibland sammanfaller med vad man just nu för tillfället "ska tycka" så är det inget jag kan göra något åt och då bara bli avfärdad med "du försöker bara vara politisk korrekt" får mig att gå i taket.

3. Jag gillar sex och pratar gärna sex. Som ung tjej blev man lätt märkt som madrass om man hade mer än en sexpartner per år hemma i Trollhättan. Men jag tror jag faktiskt klarade mig från det epitetet för jag hade sex på mina villkor och aldrig full (lätt för en nykterist). Ibland kan jag sakna den tiden för hur bra sex man än har med sin partner så är det något visst med de första gångerna med en ny person, det är en speciell erotisk laddning som är svår att komma åt efter 10 år med samma man.

4. Jag snöar lätt in på saker och ting, ex. var jag tvungen att sluta spela datorspel för jag kunde bli sittande allt för många timmar på en dag och inte bry mig om så mycket annat. Kanske oxå en anledning till att jag inte dricker alkohol, är rädd att bli beroende. Träning är en annan sådan där sak när jag väl kom i gång att träna tyckte många att det blev för mycket men jag trivdes (trivs skall jag väl säga fastän jag inte tränat på en evighet pga sjukdom). Forumberoende kan man nog oxå säga att jag varit, men jag har slitit mig ur det, nu läser jag forum väldigt sporadiskt.

5. Jag har försökt ta mitt liv några gånger och tanken på det finns rätt ofta hos mig. Idag har jag ett socialt nätverk som verkar kunna känna av mig rätt väl och fånga upp mig när det barkar iväg neråt och ibland hjälper det att skriva av mig i bloggen oxå.

6. Jag är effektiv som attan när jag jobbar och skulle nog kunna klassas som arbetsnarkoman, jag blir skogstokig av att sitta hemma sysslolös (det är väl därför jag är på jobbet trots lunginflammation). När jag var föräldraledig ringde jag till jobbet och bad om något att pyssla med, jag pluggade dessutom för att hålla mig sysselsatt. Nu här på jobbet har jag haft en period utan något att pyssla med vilket höll på att förtära mig totalt. Just nu är det bättre. På ett av mina tidigare jobb var jag så "ansvarskännande" att jag tillslut brakade ihop men inte totalt, det räckte att fly 2 veckor till Karibien och bara slappa och omvärdera delar av mitt sätt att tänka/fungera, lovade mig själv att 80-timmarsveckor fick det vara slut med.

7. Jag älskar "torture porn" dvs filmer typ Saw men även andra filmer där jag får bli rädd. Jag gillar inte att se dem själv utan måste ha någon att hålla i handen när det är för läskigt. Ett av mina ex insåg vilken bra raggningstaktik det var att visa läskiga filmer för mig, jag vågade ju inte gå hem utan fick sova över hos honom, vilket ledde till både det ena och det andra så småningom :-)

Jag skulle vilja höra sanningen om:
Ögonblick i norr
Annser
Felicitas
DrPeppar
EF - livsnjutare
Tankebubblor
beatrice

Så för att följa regel 4:
Ni 7 om ni läser här så är ni nu meddelade att ni utmanade.
Men eftersom Christian bloggar så dåligt ger jag honom en chans att skriva något :-)
Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hm! Och jag som redan tackat nej till samma inbjudan från flera andra.

Sanningen om mig finns att söka i min blogg. (Visst gör det mig extra intressant och mystisk?)

Alltså.... Jag nappar inte. ;)

eatfrog sa...

meeeeen fan då. ;) får fundera på dethär, om jag kommer på sju saker jag är villig att berätta om mig själv. ;)

Anonym sa...

Det är svårt det där. jag försökte en gång att svara på denna utmaningen men det gick inte så bra...
http://tankebubblor.blogg.se/1173288843_saker_om_mig.html
Kanske skulle jag göra ett nytt försök... kanske inte. Du har i alla fall skrivit jättebra! och tack för att du tänkte på mig.