27 juni 2008

Könsdiskriminering är ok enligt skola

Läste i SvD om skolan som så många andra skolor har regler för hur kalasinbjudningar får delas ut. På mina barns förskolor/skola har regeln gällt att man måste bjuda hela klassen och inbjudningarna skall delas ut på skolan och det har jag full förståelse för.

Den omnämnda skolan hade lite annorlunda regel, så här skriver SvD:
Skolans regler är tydliga: eleverna får bara dela ut inbjudningskort till kalas och födelsedagsfester på skolans område om alla i klassen är inbjudna, eller om alla tjejer eller killar blir bjudna.
Så låt oss säga att det är en klass med 50/50 tjejer/killar och jag som tjej hade haft halva klassen som kompisar så är det ok att bjuda halva klassen om det råkar vara så att alla kompisarna har samma kön men inte om det är en blandad grupp. Får en kille bjuda in alla tjejer och tvärt om? Eller måste de vara av samma kön som en själv för att regeln skall gälla?

Hur kan man på en skola ha regler som tillåter könsdiskriminering, det måste ju vara i strid med skolans jämställdhetsplan, eller?

Gud så korkad regelskrivning! Snacka om att cementera föreställningarna att flickor bara skall leka med flickor och pojkar bara med pojkar.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: