06 juni 2008

Nationaldagen

Idag var vi på nationadagsfirande och invigning av Boden Arena. Ungarna hoppade lite hoppborg, åkte med en karusell och samlade massor med godis i godisregnet. En gammal förskolekompis till Vincent blev utputt ur hoppborgen av en annan kille som gick på samma förskola. Han träffade stenplattorna med munnen först och en av de permanenta tänderna fick sig en rejäl smäll. De for in till akuttandvården, hoppas att tanden gick att rädda.


Vi lyssnade lite på när Rhapsody in Rock soundcheckade men de spärrade snabbt av det så man var tvungen att lämna stället.
Arenan kan nog bli riktigt bra, såg fint ut i alla fall. Vi lyssnade på nationaldagstalen och oj oj vad tråkiga de var. Garnisonschefen Jan Mörtberg hyllade både kommunen och försvaret och hur de lever i symbios med varandra. Det var ett evinnerlig tjat om hur viktig militärens närvaro är för Boden och tvärt om. Försökte de inngjuta stridslyssnad i Bodensarna så att vi tar strid om eventuella nedläggningsförslag kommer? Barnen ledsnade och ville gå så invigningstalet för arenan hörde vi aldrig.

Inga kommentarer: