10 mars 2010

Hur svårt kan de vara eller har de värsta brandväggen på Trygg-Hansa?

En gång om dagen verkar min skadehandläggare läsa sin e-post eller i alla fall den från mig vilket gör att vår kommunikation går väldigt långsamt. Jag fotade som de bad mig om. Filerna var rätt stora och jag antog att de ville ha dem högupplösta så jag zippade ihop dem och lade upp en zipfil på ett av mina webbkonton (parlplatsen.se). Skickade länken till filen i måndags. Fick tillbaka i tisdags:
Kan ej se bilderna!
Svarade bums:
Har du tankar ner hela zipfilen? den är på 66 Mb. Sen behöver den packas upp. Kan förvisso skala om bilderna och skicka i mail men antog att du vill ha dem högupplösta.

Idag onsdag 8:12 kom det:
Jag kan ej komma åt er blogg .....vi har ej den möjligheten att se bloggen.
Skapade en enkel html-fil och lade upp med en länk och instruktion om att han skulle spara ner filen. Höll på och jobbade så han fick inte mitt svar förren 10:57:
Det är ingen blogg det är en zipfil på en server, direktnerladdning av filen som om den hade legat som länk på en webbsida som här . Men om ni inte kan ladda ner dem behöver jag få veta vilken teknik ni vill att jag nyttjar för att överföra bilderna till er. Gav ett förslag i förra brevet men du ger inget svar på det.

Inte ett pip sen dess. Att det skall vara så svårt att få föra över lite filer till Trygg-Hansa. Kanske borde sälja på dem en web-upload för skadeärenden om de inte redan har en. Ångrar nu att jag ringde istället för att använda webbformuläret där kanske det går att fixa sånt men jag verkar ha glömt mitt lösen och måste vänta på ett snigelpostbrev med ett nytt. Nä jag kom på det men inte heller på webben går det att komplettera ett skadeärenden med filer.

Skall jag skriva ut bilderna på min apkassa laserskrivare och skicka med snigelpost, skala om bilderna, skicka bilderna en och en eller dunka iväg ett 66Mb mail. Eller skall jag be handläggaren vända sig till IT-avdelningen på Trygg-Hansa för att få hjälp?

Tips på hur jag skall få över filerna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Béatrice

Jag har laggt upp din kommentar riktad till Maja Gräddnos som ett blogginlägg inne hos mig.

Du tyckte att hon angrep dig för att hon skrev att din blogg är ett skräckexempel på gränslöshet och bekräftelsebehov (i ett sammanhang där vi diskuterade barns integritet på nätet). Välkommen in till mig så kanske du får svar på de frågor som du ställer.

www.storkenflyger.wordpress.com

Ina sa...

Jag skulle ha skickat bilderna i mail, med lagom mycket i varje. Besvärligt, men det är bara att inse att de flesta fortfarande inte har någon som helst aning om zip-filer och annat. Allt som kan laddas ner kan ju vara "farligt och fullt med virus".