06 juni 2011

En långsam promenad i blåsten


Hade tänkt paddla idag men det gick stora gäss på sjön, inte läge för årets första paddeltur i en kall sjö då. Så jag slappade lite hemma innan jag drog iväg ut på en långsam promenad. En mil på 1 timma och 50 minuter är nästan långsamhetsrekord.

Började promenaden genom en liten bit härlig lövskog eller ja det är mest en strimma med träd med en bred stig i mitten men den får mig att bli så lugn, ljuset blir alltid så speciellt när det strilar ner i bladverket. Kan sakna riktigt lövskog när jag bor här uppe. Måste nog ta mig en tur söderöver för lite låglandsvandring i sådan skog. Det är nog härligt.

Gick medvetet på smala stigar och jobbiga vägar för att hålla nere farten, njuta av solen inne i skogen (det som fanns kvar efter att skogsmaskinerna gått loss kring motionsslingorna). Trist när stora delar av skogen är borta. Motionsslingorna blir så otroligt mycket tråkigare då. Inte samma lugn.

Passade på att gå upp till kallkällan som jag besökt några gånger förut. Drack lite friskt vatten och baddade av mig innan jag gick vidare. Gick hit och dit, fram och tillbaka över stigar och motionsspår och njöt av lugnet.

Ibland behöver även jag varva ner men behöver man göra en mil så behöver man och då får man kombinera. Så därför blev det en lugn mil idag.

Får hoppas det blåser mindre nästa helg. Längtar efter att få motionera min kajak.

Inga kommentarer: