03 juni 2011

Jag älskar att promenera

Idag hade jag tänkt cykla i det fina vädret men väl ute blåste det åt alla håll och kanter så jag bestämde mig istället för att ta en promenad. En titt på kartan sa att jag var rätt trött på alla rundor här i Boden. Fick ett ryck och satte mig i bilen och for till Luleå istället. Hade tänkt gå en runda jag klurat på många gånger men aldrig kommit mig för. Dock blev det inte den idag heller, utan en annan med samma utgångspunkt. Jag tog mig till Hertsöträsk och knallade runt där istället. Jösses så blött det var i marken och inga spänner där det som bäst behövdes. Fick hoppa mellan tuvor på vissa ställen.

På den handikappsanpassade delen av stigen runt sjön var det massor med folk, många hade lockats ut i det fina vädret. Kul att se att friluftsområden nyttjas. Stigen som går nära sjön runt om var obrukbar på många stället vatten långt upp på spännerna, fick gå mycket längre in i skogen men det var ganska fridfullt, såg en hel de djur bland annat en hackspett som flög iväg precis när jag hade fått upp mobilen för att fota.

Det blev en kort (somliga skulle säga att 14,6 km inte alls är kort men det är det för mig) och långsam tur pga det dåliga underlaget men med tanke på att jag kom iväg ut väldigt sent var det nog rätt lagom ändå. Gick i kortärmat och har fått lite färg på armarna.


Börjar kännas att sommaren är på väg. Hoppas på lika fint väder i morgon men gärna med mindre blåst. Funderar på att ta mig en riktigt tidig cykeltur och sen greja i trädgården resten av dagen. Finns massor att göra, buskar som skall klippas ner, äppelträd som skall grävas upp, gräs som skall klippas, ogräs som skall utrotas plus att alla rabatter behöver ny jord och grönsakslandet måste grävas om helt.

Inga kommentarer: