18 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Foto: © UNICEF/Asselin

I många länder har man inte samma möjlighet att bli kallad till vårdcentralen och få sitt barn vaccinerat som en del av ett statligt program som vi har. Det kanske inte ens finns en vårdcentral och många barn dör/skadas i sjukdomar som i vårt land är mer eller mindre utrotade, mässling, stelkramp och polio. Så behöver det inte vara.

UNICEF samlar in pengar och hjälper till att vaccinera barn. Den här bloggposten vaccinerar 95 barn runtom i världen mot stelkramp, bra va! Det är Apoteket Hjärtat som för varje bloggpost om detta som pingas på Twingly skänker 95 vaccineringar.

För mig är detta ett enkelt sätt att göra livet bättre för några barn och deras närstående. Jag är därmed en del av UNICEFs kamp för varenda unge. Det finns andra sätt att bidraga också, ett är att bli Världsförälder här unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning. Själv är jag inte själv Världsförälder utan jag har valt att hjälpa 2 barn i Mali via Barnfonden istället och det finns andra bra organisationer också, så har du råd, satsa några kronor i månaden. Det kan förändra en människas liv.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

1 kommentar:

Sabina Jansson sa...

Hej Béatrice!

Stort tack för att du berättar om Barnfonden och är en ambassadör för oss! Vi på Barnfonden vill gärna komma i kontakt med bloggare som är faddrar genom oss så maila gärna mig på sabinaj@barnfonden.se så kan jag berätta lite om vad vi på Barnfonden har att erbjuda dig som är fadder och bloggare.

Med vänliga hälsningar

Sabina Jansson
Praktikant på Barnfonden

PS: på den här sidan finns nya fina banners som man kan använda på sin blogg: http://www.barnfonden.se/stod-oss/visa-att-du-ar-fadder