13 juli 2013

Bounce bounce bounce...

Idag tog jag mig en provtur med ryggan (Gossamer Gear Mariposa). På mig hade jag min nya långärmade Houdini Airborn Zip i MerinoSilk, min Macabi Skirt. Utöver det bar jag en av mina Injinji tentoesocks liner på ena foten och en och en Bridgedale liner (ja jag har herrversionen för jag har inte hittat damversion någonstans men tror de hade varit lite bättre) på andra tillsammans med Sportslick (som hade gått ut). Utanpå hade jag mina Smartwool Medium Crew (kan till och med vara heavy crew) och det blir varmt++ i mina Salomon Synapse Mid ClimaShield. Kanske var ett dumt val att ta CS-varianten. Skall prova med ett par tunnare ytterstrumpor.

BH:n var min Mary Jo Action Arrow och den är bra. Är lite rädd att sömmar och spännen skall skava på axeln/bak på ryggen men jag kände inte något idag i alla fall. Men trosor måste jag fundera på, om de är för höga dras de uppåt av ryggan. Måste hitta några som sitter bra.

Hade nästan allt i ryggsäcken men fortfarande var det några grejer som inte var med, extra trosor, ytterstrumpor, långkallingar, vantar (som jag funderar på att skippa, min långärmade ulltröja har muddar som går ner över händerna, kanske det kan räcka samt bra fickor på byxor/kjol?), liten flaska, spork och plastburk, resesykit, penna, minimoleskin, insektsspray, solskydd, brollor. Har inte Freeloader solcellsladdare här så istället tog jag en annan som låg här hemma den är lite lättare tror jag tar den istället om någon alls. Totalt 879 g som saknades (fan det är ju massor). Ryggan vägde med 1,5 l vatten, kameran, objektiv och extra batteri 7240 och då har jag rensat ur lite grejer ur första-förbandspåsen som var mer än välfylld. Så min total borde hamna på ca 8 kg utan mat. Hade gärna skalat bort ett kilo till om det gick men vet i fasiken hur. En del har tipsat om att skippa så mycket kläder ex både kjol och byxor men jag vill ha med båda, trivs inte med bara en sarong som alternativ till byxorna. Däremot jag jag ju med mig onödigt mycket till överkroppen, funderar på att svika mitt löfte till Atea. Det är 100 g. Behöver jag båda ulltröjorna och skjortan det vore så enkelt att skippa 100 g till genom att bara ta en ulltröja och skjortan eller bara ulltröjorna men inte skjortan. Gah vad svårt det är, det känns liksom som 100 g hit eller dit inte spelar någon roll men många bäckar små...

Lättare sandaler och lättare regnställ står på önskelistan. En del har rekommenderat Crocs men de verkar ju väga lika mycket som mina sandaler. Så var hittar jag ett par lätta sandaler som är sköna att gå i med packning på ryggen och som kan fungera som duschskor och som jag hinner gå in på några veckor?

Hade inte livremmen på mig, har inte hittat någon bra ännu. Insåg att passet och andra pappersbaserade saker som skall bäras i mitt Sea to Summit Money belt måste stoppas i ziplockpåsar annars blir de blöta av svett som tränger igenom. Trodde fodralet var vattentätt, på deras webb står det. Lined with water/perspiration-resistant Ultra-Sil™ fabric. Baha!

Jag lämnade kameraväskan hemma, just nu har jag inget bra alternativ så jag funderar på att ha den utan väska och om det blir kasst väder stoppar jag den och tillbehören i en vattentät påse i ett sidofack eller i ryggan. Idag stoppade jag tillbehören i de två fickorna på bältet men det fyller upp dem helt så det är nog bara att stoppa allt utom extraobjektivet i påsen direkt. Jag provade att bära kameran runt halsen men det stod jag ut med i ca 5 minuter, det blir för tungt där. Sen hängde jag den i bröstspännet men då studsade den något enormt. Studsade lika mycket runt halsen kan jag tillägga.

Otroligt obehagligt. Lyckades hänga kameran i bröstspännet i den långa remmen, knäppa fast den med det extra spännet under bysten på ryggan och stoppa ner objektivet i kjolsfickan och det gick riktigt bra, den vilade bra i fickan men efter någon kilometer hade den lirkat sig ner i fickan och hängde där och slog mot min ljumske. Mycket oskönt, samma sak om den fick hänga fritt. Då fick jag syn på den rem man använder på min kjol och provade att fästa objektivet i den där remmen hängde på sidan av kjolen. Funkade inte så jag provade att flytta remmen till öglan mitt fram och då höll sig kameran stilla. Ser dock inte riktigt klokt ut.


Kan ju inte använda Macabiremmen den behövs ju till annat och den kan glida av, när jag tog kortet hade den glidit av hörnet till höger. Så jag funderar på att göra en egen rem med ett kardborreband jag kan fästa om objektivet, borde funka.

Jag gick en runda på 2,2 mil, hade tänkt gå 2,5 men fick ont i ryggen så jag tror jag skall ta det lite lugnt, gick rätt snabbt oxå, måste lära mig att lugna ner mig när jag har packning. Märktes att dagens runda gick på asfalt och grus till skillnad från förra veckans som var mest på stigar och lite grusvägar.

Måste se över packningen i ryggan oxå, fördela om lite. Jag märkte att jag får all vikt på höfterna, axelremmarna hade kunnat få vara lite kortare, nu kan jag inte dra åt så mycket som jag tror att jag skulle vilja. Men å andra sidan kände jag knappt något på axlarna när jag knäppte upp höftbältet heller. Jag är fortfarande fundersam om längden på höftbältet. Stoppningen går inte över kanten på höftkammen framtill tror det skulle kunna leda till problem särskilt om jag tar på mig lite mer kläder då kommer all stoppning hamna på sidorna. Och då mailade jag ändå och frågade om bältesstorleken. Skall ta reda på vad det kostar att byta ut det/köpa ett till.

Jag måste även plocka ut allt ur ryggan, ta ur ryggplattan och staget och vända ryggan ut och in för jag kan inte hitta det fack som skall finnas för vattensystemet fast de kanske har tagit bort det, jag har kollat på en drös reviews för ryggan men då har det varit previewversionen som de skickade ut till folk i januari, de verkar ha gjort ändringar sedan dess. Synd bara om vattenfacket rök i en sådan ändring. Nu kan jag förvisso fortsätta bära vattensystemet bakom ryggplattan, den är ju dessutom lättare att ta fram och fylla på därifrån.

Fötterna då, de som hade olika strumpor, båda fick blåsor på stortåns utsida precis som förra gången trots att jag satte sporttejp där. Foten som var insmord med sportslik såg blötare ut än den andra vilket den inte borde men sportsliktuben var ju gammal så kanske därför. Men annars märkte jag ingen skillnad. I morgon blir det nu tur och då med samma strumptest men då på andra foten. Måste åka till Boten här i Boden och fixa sulor också för de som hör till skon är riktigt värdelösa. Dels kommer de slitas ut i ett nafs och dels är övergången mellan tyg och plast sådan att den kommer ge skav. Förstår inte varför Salomon har dessa i alla sina skor, eller är det bara mina fötter de funkar dåligt med?

Inga kommentarer: