25 maj 2006

Ser pengarna rulla in och måste ta några beslut


Fixade så att jag har Google AdSensePärlplatsen igår på eftermiddagen och redan har folk klickat på annonser som ger mig $X*, trodde aldrig det skulle bli mer än en krona per dag eller nåt, varför fixade jag inte detta tidigare? Hitills har Pärlplatsen kostat mig en massa pengar i både tid och avgifter, nu kanske jag i alla fall kan gå plus minus 0 det vore trevligt, skall nog se till att föra över pengarna till ett speciellt konto så jag ser hur mycket det blir och verkligen kan nyttja de pengarna på siten sen. Bland annat skall jag skaffa mig en statistikfunktion som man betalar för och inte har begränsningar som den jag har nu, kanske ta någon dag eller två ledigt från jobbet bara för att fixa till Pärlplatsen det vore trevligt. Tänk att mitt lilla studentprojekt på 5 p är en webbplats som idag har relativt många besökare per dag (igår var det 780 unika besökare enligt besöksräknaren och då räknas inte de som hamnade på gamla adressen före 22-tiden på kvällen med).

Igår fixade jag en redirect 301 på Pärlplatsens gamla adress och vips så ser jag nu statistiken gå från 1200 sidvisningar per dag till 5500, lite skillnad. Den gamla adressen är väl rotad hos sökmotorerna och i andra länkar hos folk så nu hoppas jag att redirecten gör att sökmotorerna hittar nya adressen snabbare.

Kommer mest på skoj slänga upp Google AdSense även här i bloggen, vem vet kanske en sökning gör att någon hittar hit och sen hittar vidare till något han/hon söker.

Anmälde mig även till TradeDoublers affiliateprogram för Pärlplatsen, Bokus, Adlibris och Tradera var de jag valde som partners, får se om de accepterar mig. Måste kika och se om jag hittar något för ebay oxå för det finns många bra pärlförsäljare där som skulle passa som annonsörer. Hmm jag kanske skulle skaffa sig TradeDoubler även här i bloggen så jag kan länka till passande saker när jag skriver om ex. böcker mm. Får fundera på saken.

Lade även upp en annons på Google via Google AdWords för Pärlplatsen, fick nämligen en check på 500 kr från b-one när jag köpte mitt konto där. Där är det väl mindre kul att se att pengarna tickar upp eftersom det är utgifter men det betyder ju samtidigt att folk faktiskt klickar på min annons.



Fixade även googlesökningarPärlplatsen vilket jag länge velat ha och nu finns det äntligen där, måste bara fixa till min webbplatskarta oxå, Google hade bara phytonscript för att automatiskt generera webbplatskartor så jag får leta reda på ett PHP-script istället eftersom b-one inte tillåter att man kör script från en prompt. Detta script(RJ Google SiteMap Creator) verkar lovande annars listar Google en hel drös med verktyg och där hittade jag ett onlineverktyg som verkade ännu mer lovande som jag nog börjar med att testa, någon användning av min Google API key måste jag ju få ha ibland :-) Får återkomma med besked om hur det gick.

Har ni några trevliga tips på hur jag kan få in mer pengar till Pärplatsen så säg gärna till, ni får även gärna kommentera de prisförlag jag skrev om i tidigare blogginlägg.

Ikväll blir det att testa Joomla eller Mambo för att se om det går att lyfta över Pärlplatsen dit. Det som brukar ta mest tid är att göra layouten som man vill ha den (måste bestämma om Pärlplatsen skall fortsätta se ut som den gör nu med samma färger och så eller om jag skall förnya den) och lyfta över bildgalleri samt forum. Jag har tidigare varit noga med att Pärlplatsen skall validera xhtmL 1.0l och css 2.0 samt vara WAI AAA-anpassad men undra hur bra det går med Joomla/Mambo, får säkert redan problem med annonserna nu. Så även det måste övervägas, det har liksom varit mitt skötebarn. Valet mellan Joomla och Mambo är ju oxå ett jag måste göra, lite hjälp kanske jag får av att läsa denna artikel. Får leta reda på några utländska oxå tror jag men även här får ni gärna ge input.


Jambo eller Joomla?
Jambo
Joomla
Inget CMS
Annat CMS kommentera vilket

Gratis omröstning från Pollhost.com

Hmm undra hur mycket reklam Google kommer göra för sig själva om jag fixar AdSense på sidan här nu, eller blir det Joomla och Mambo samt Pärlplatsenreklam för hela slanten? :-)

Obs, inga av länkarna i detta blogginlägg är affiliatelänkar så ni kan klicka helt lungt utan att känna att ni genererar pengar till mig :-)

Edit: *) Får visst inte säga för google hur mycket jag tjänat, tolkade det i reglerna som om man inte fick skriva det i anslutning till annonserna på sidan man har dem på men för att vara säker på att inte bli avstängd så väljer jag nu att inte skriva det här i bloggen heller. Alla nuffror om antalet besökare mm kommer från min vanliga besöksräknaren och alltså inte från googlerapporter. Har nu lagt till annonser även här i bloggen så det kändes därför nödvändigt att sanera inlägget eftersom annonserna kommer på denna sida.

8 kommentarer:

eatfrog sa...

Du har nog klart större chans att tjäna pengar på detdär än jag har. ;-)

Men, se upp! Google har hårda restriktioner på användarna. Man får INTE nämna hur mycket man har tjänat eller hur många klick man har fått! Och du får inte uppmuntra till klick/inte-klick på något vis.

Så jag tolkar ditt inlägg här ovan som ett regelbrott enligt deras regler. Det finns många som blivit avstängda och sen inte fått ens en chans att förklara sig.

Béatrice Karjalainen sa...

Jag tolkade det som om det var i direkt anslutning till där man har reklamen. Inlägget är ju här i bloggen och det jag skrev om är ju på en helt annan webbplats men visst det kanske är bäst att blocka bort siffrorna så inte google blir sura.

eatfrog sa...

Hade det varit så att det inte gick att veta vilken sida det handlade om hade det nog varit en sak, men nu fick man ju direkt url till vilken sida det handlade om. :-)

Och klicka inte på dina reklam själv, det är också en sån grej dom verkar vara helt galna om.

Béatrice Karjalainen sa...

Inga klick från mig inte,sambon däremot har gjort 2 st från min dator. Men undra hur de kan veta om jag klickat, cookies kanske? Om man är flera som delar dator då?

eatfrog sa...

Jag läste nånstans (obs spekulationer!) att dom håller koll på varifrån man loggar in på sin stats-sida och sen jämför det med klicken. Min sambo har klickat på mina också nån gång och än så länge är jag inte blockad. ;-)

Det handlar nog snarare om att man inte gör det på regelbunden basis tror jag nog.

Béatrice Karjalainen sa...

Får väl göra release på IP innan man kollar sina stats då :-)

Dock irriterande att man inte får klicak på sina egna, hade gärna haft en cookie som gjorde att mian egna klick inte registrerades för nu får jag sitta och skriva av adresserna om reklamen faktiskt visar upp något intressant vilket hjänder på Pärlplatsen.

Anonym sa...

Senaste ändringen i Googles ToS ger tillåtelse att nämna hur mycket man tjänar (om man känner för det). Dock får man mycket riktigt inte nämna specifika CTR/CPM.

Béatrice Karjalainen sa...

Okidoki, nu är det väl inget jag direkt måste säga var mest förvånad att efter ett par timmar ha fått ihop en summa som var mer än någr ören :-)