26 maj 2006

Var är kameran när man behöver den?

Tog mig en cykeltur på 4,3 mil i tisdags och velade fram och tillbaka om jag skulle ta med kameran eller inte. Dels hängde regnet i luften och dels så har jag bara en axelremsväska till den vilket kan vara lite opraktiskt när man cyklar. Det slutade med att jag lämnade kameran hemma. BIG MISTAKE!

Först kom jag till en bro där en relativt bred bäck rinner in i skogen och hängbjörkar som precis hade slagit ur ramade in där bäcken svängde av samt att det låg lite lagom med dimma över vattnet, supervackert men ingen kamera.

Sen fortsatte färden uppför en superlång seeeeg backe och när jag var mitt på och på väg att ge upp såg jag hur det rörde sig något i vägkanten uppe vid toppen och ut kom en älg, den stod helt stilla och tittade på mig när jag segade mig upp för backen och sprang in i skogen först när jag var ett par meter ifrån. Fatta vilken bild det hade kunnat bli.

Slutligen kom jag till ett ställe med ett brett dike, lite porlande vatten, högt gräs och där låg ett andpar och myste, som en liten tavla men ingen kamera hade jag med mig så nu blir det till att leta kameraryggsäck. Funderar på en av dessa från Scandinavian Photo:
Scandinavian Photo SPV RYGGSÄCK MINI 595 kr


Väskan stängd


Väskan öppnad


LowePro Minitrekker II AW forest 950 kr


Väskan stängd


Väskan öppen (obs ej bild på just denna modell men skall enligt en kompis se likadan ut, detta är en LowePro Väska Mini Trekker classic ryggsäck svart)
LowePro Väska Compu Daypack svart/grön ryggsäck 850 kr


Väskan stängd


Alla bilder är från Scandinavian Photo


Andra ha-begär för tillfället är:

Not: Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen mig. Tyvärr inte helt, det har hänt att vi släpat med kameran och efteråt frågat varann: Varför fotograferade vi inte....? Men det kanske har med våra bristande hjärncellsfunktioner att göra och det ska ju du inte behöva lida av. Tyvärr är vi inte så senila ännu att vi inte fattar att vi inte komer ihåg något men det kommer väl det också.

Anonym sa...

Jag har en MiniTrekker som är helt okej. Det som inte är bra med den jämfört med icke-fotoryggsäckar är att
det inte finns några luftkanaler mot ryggen så det kan bli väldans svettigt. Varmt och skönt på vintern i alla fall. :-)

Béatrice Karjalainen sa...

uffe: Det är ju ännu värre att ha haft med kameran och inte använt den :-) Nu har jag varit ute och cyklat 2 mil och hittade ett vattendrag att fotograd

Magnus: Värme är ju alltid bra på vintern men på sommaren vill man ju inte bli helt kladdig på ryggen, får fundrera. MiniTrekken är den jag funderat på mest. Har du II AW eller classic?

eatfrog sa...

Gör som jag, ta din axelremsväska och tryck den i en helt vanlig ryggsägg. Ha väskan öppen i ryggsäcken så får man lite snabbare upp grejjerna.

Fast en riktig kameraryggsäck är ju det optimala om man känner behov för det.

Béatrice Karjalainen sa...

Har ingen bra ryggsäck att ha på ex. när jag är ute och cyklar, de är så stora allihop och vill man ha med sig mer än bara kamerahuset och fastmonterat objektiv så rymms det ju inte i kameraväskan som jag har nu.