28 mars 2013

Fluid UI #065 #blogg100

Häromdagen skulle jag snabbt göra en mockup/wireframes för en app till en offert. Balsamiq som brukar vara mitt weapon of choice för den typen av jobb är lite dåligt på mobilitet tycker jag. Det finns några gamla tråkiga iPhonekontroller och jag behövde mer.

Då mindes jag att jag fått ett mail av en kollega för ett tag sedan om Fluid UI så jag bestämde mig att testa.

Blev positivt överraskad dels för att det fanns iOS, Android och Windows Phone-element förutom ett mer generiskt wireframegui och för att det var relativt enkelt att använda. GUI:t var enkelt att förstå och jag kom snabbt igång. Däremot saknade jag de små gula lapparna från Balsamiq, ett enkelt sätt att ge förklaringar. Men funktionen att kunna köra mockupen i telefonen/plattan var riktigt riktigt trevlig. En annan grej jag gillade var att man kunde ladda upp bilder och använda dem som bas för att simulera ett flöde genom appen, bra när designers har gått crazy och inte använder några standardelement alls men du ändå måste kunna visa hur man tar sig genom systemet med klick och gestures.

Det gick enkelt att dela med sig av arbetet och jag kunde snabbt få feedback från andra projektdeltagare. Så jag kommer definitivt testa det fler gånger.

Så skall du designa appar snabbt och enkelt varför inte prova på Fluid UI. Jag kör det som ett chromeplugin, mycket smidigt.

Läs mer om funktionerna.

Har du någon favorit du använder?

Inga kommentarer: