25 mars 2013

Nämen vilken trevlig överraskning #062 #blogg100

Kom hem och hittade deklarationen på köksbordet. Sprättade upp och kollade lite snabbt. Såg rätt OK ut -1410 vilket innebär pengar tillbaka när jag gjort avdrag för resor till/från jobbet. Men det stör mig alltid att få restskatt (fade varit ännu större utan överraskningen nedan då jag undrar ju var har det inte dragits rätt skatt?)
Men det som gjorde mig förvånad var att jag som privatperson får skatteavdrag för gåvor. Mina 460 per månad till fadderbarnen gav mig 1292 i skatteavdrag. Jag hade inte en aning om det.
Fast jag undrar varför ena fadderbarnet hade mer i underlag än andra, jag har ju autogiro på båda och samma summa. Betalar totalt 5520 per år enligt mina egna uppgifter. Man får visst reduktion med 25 % upp till 1500 per person och år. Läs mer hos Skatteverket.

Blev så glad att jag bloggade om detta istället för en recension av fluidui som jag lekt med för att göra mockup av en app. Det får bli i morgon istället. Nu skall jag taxen kopp te och se på finalen av Swedish Top Model och spana efter norrsken. Det är klart ute (dock med stor måne) och en 4:a på aktivitetsnivån på norrskenet. Men den börjar bli sent.

Inga kommentarer: