01 mars 2013

Tar bilen till väglöst land #038 #blogg100


Stressnivån har varit hög de senaste veckorna, lite oro i kroppen men även förväntan. Behöver få komma bort, bort till tystnaden, lugnet, få ner pulsen och andningen. Gå i mina egna tankar bara kring det som finns runt omkring mig i nuet, komponera bilder med kameran, se ut över vidderna, le åt fåglar som leker på himlen. Kanske våga mig ut på en okänd is (vill gärna över till Prinskullen).

Jag tar i morgon bitti (typ kl 06) bilen till Kvikkjokk (och fjällstationen där). En väg som är fantastisk att fara fram på, i alla fall strax efter Jokkmokk något som bland annat Sofia kan vittna om. Den här gången blir det bara dagsturer lördag och söndag, ingen övernattning ensam i tältet på fjället som förra gången även om just vintertältning är något jag vill prova på men inte kommit mig för ännu.

Jag tar med snöskorna och längdåkningsskidorna kanske slängs in i bilen de också men jag hoppas på att de har turskidor att hyra ut, glömde att fråga när jag bokade rummet.

Bara jag tänker på att åka till fjälls känner jag lugnet komma smygande. Jag längtar tills i morgon. Kanske bäst att gå och lägga mig snart så jag orkar upp och packa i morgon bitti. Skall hinna med och skjutsa Vincent till tågstationen också, han skall till Kiruna på handbollscup.

Jag hoppas jag har mobiltäckning nog där borta för att skicka upp #039. Annars får jag väl be sambon publicera något som ligger i utkast.

Inga kommentarer: