24 augusti 2009

1 vecka på nya jobbet

Än så länge stortrivs jag och de har redan satt mig i arbete, jag har fått offerter att gräva i. Skrattade åt utvecklingschefen idag som sa:
Du gillar verkligen offerter, det var inte bara snack på anställningsintervjun.
när han såg hur glad jag var över att sitta där med mina excelark med frågor :-) Jo jag vet att jag har en skruv lös men konstigt nog vill inga chefer att jag fixar till den. Så RFx:er kommer landa på mitt bord.

Sen kom ett mail från en av utvecklarna som jag ville ha ett CV från:
Vad bra att du redan är igång och jagar jobb åt oss! Tog mycket längre tid för mig innan jag blev varm i kläderna :)
Jag är ju mest van vid att hantera RFx:er som är för produkter så det är en liten omställning att plötsligt hantera resurser och kompetenser som det finns en människa med önskemål och drömmar bakom. Men jag har ju själv varit en sådan på förra jobbet och hoppas att erfarenheten därifrån gör att jag kan sälja dem med både hjärna och hjärta.

Så allt känns bra eller ja det finns 2 saker som gör mig lite galen, det ena är att jag sitter vid ett skrivbord som inte går att höja och sänka mer än att skruva på benen. Saknar att kunna stå, dessutom är bordet för lågt, måste nog höja det i morgon. Min stol går inte in under bordet heller vilket ger mig en apkass sittställning. Kan inte använda mina specialstol heller med ett fast bord, den är ju gjord för halvstående. Det andra är att jag sitter precis där alla går förbi, inklusive rökarna, jag svullnar igen i halsen 1-2 gånger om dagen och har börjat få känningar i lungorna. När vi sitter i konferensrummet kommer en hel del rök in då folk står utanför ytterdörren precis i närheten och röker. Lite jobbigt att inte kunna andas obehindrat på jobbet.

I morgon måste jag komma ihåg att ta med mig en stor mugg också, blir galen på de små kaffekopparna som inte rymmer speciellt mycket te. Något gott te måste nog också införskaffas.

I helgen skall vi på kick-off, skall bli trevligt att få en chans att lära mig lite fler namn. På fredagen skall jag dessutom på Färjan med de från Stockholmskontoret. Lite orolig för det eftersom det röks en hel del på Färjans utomhusdel och det brukar kännas även inomhus (om det nu är där vi sitter). Jag är så förbannat jävla less på att inte kunna vara var jag vill utan att vara orolig för att bli sjuk.

2 kommentarer:

Erica sa...

Kul att "höra" att du har det bra och trivs. Tråkigt det där med rökningen. Tycker det är märkligt att de som röker inte har förståelse för att det kan vara riktigt riktigt jobbigt för andra. Hoppas det löser sig

Ann sa...

Låter ju kul! :) Det där "värma in ett nytt jobb-pysslet" är ju alltid skoj också. Här sovs det lite, och kommenteras ännu mindre. Men det blir väl tid för bloggar igen någon gång framöver... Gäääsp!