27 augusti 2009

Hjälp bloggen håller på att bli gammelmedia

Läste idag Kulturbloggens kommentar till Aftonbladets artikel om att Kissie gått om Blondinbella (något som i och för sig ifrågasätts av andra bloggare) om att de inte är bloggar utan är gammelmedia. I want to believe skriver:
Bloggen?
Ja allt som görs i ett bloggverktyg är väl en blogg, förmodar jag.
Men ingen av dessa två bloggare utnyttjar bloggverktyget till fullo. Det de gör kunde de i princip gjort i vilket webbpubliceringsverktyg som helst.
De gör bara vad de så kallade gammelmedierna gjort i urminnes tider: lyfter fram sig själva.
Inte länkar de till andra. Inte är de intresserade av att det finns en bloggosfär utanför dem själva.
Och så började jag fundera på mitt eget bloggande den sista tiden, det har mest varit jag, jag och jag. Av de senaste 32 inläggen (de som låg på min förstasidan när jag skrev detta, innehöll 3 st länkar till andra bloggar, eller egentligen 4 inlägg men det fjärde var till 2 bloggar jag själv skriver i, till egna inlägg).

Jag som brukar vara bra på att ge länkkärlek, det visar bara att jag dels haft lite mindre tid att blogga, läsa bloggar och kommenterat på andra ställen. Jag har kommenterat betydligt mer i andras bloggar istället för att snappa upp ämnet och blogga själv på sista tiden. Dessutom hamnar en hel del av det jag gillar i min GReader share. Jag har varit lite mer aktiv på Twitter och Bloggy där en del långblogginlägg kommenteras och RT:as. Men jag får ta och skärpa mig. Vet ju själv hur glad jag blir när det dyker upp en inlänk i min knuffgadget (och givetvis blir jag glad för upptäckta inlänkar även från de som inte pingar nyligen.se så som Ericas länk nyligen till mitt inlägg om Gud och på tal om tro så läs Mymlans post om bön).

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Erica sa...

Fast det är väldigt roligt och intressant att följa Bea också ;-)