03 maj 2012

Shoppingfunderingar

Jag går i inköpsfunderingar (förutom löparrygga som verkar vara ett under av svårhet att hitta). Jag skulle vilja ha en ny GPS/pulsklocka. Min gamla trotjänare Garmin Forerunner 305:a börjar bli trött. Den köptes sommaren 2007 så den har ju några år på nacken. Ibland vill den inte starta, ibland glappar den i laddaren, ibland vill den inte föra över data till datorn och batteriet börjar bli riktigt trött.

Jag vill ha en som tål fukt bättre, är mindre, bättre batteritid och gärna med TE-värde. En mer exakt höjd över havet skulle ju heller inte skada, 305:an verkar ha stora problem med sådant ibland.

Jag velar mellan uppföljaren till 305:an dvs 310:an och dess uppföljare 910:an. De skiljer ca 1500 i pris på dem och i en jämförelse är de ganska lika. Men frågan är om det är värt 1500 att få lite tunnare klocka, TE, barometer, Virtual race och simgrejer jag aldrig kommer använda. Fan vad svårt det är att köpa teknikpryttlar ibland (och nej jag är inte intresserad av andra modeller, mitt gallrande har tagit mig till dessa 2).

Bild från garmin.com


Kompressionsstights och/eller strumpor står också på inköpslistan, kollade runt i en massa butiker i helgen inne i Luleå, Intersport på storheden hade kompressionsunderställ för män men i övrigt fanns nada. Det lutar åt att utnyttja Runner's Worlds erbjudande om förlängd prenumeration ett år och ett par 2XU-tights på köpet för 999 kr. Men frågan är vilken storlek skall jag ha. Jag hamnar precis i gränslandet mellan S och M. Vilka andra märken finns det som gör bra tights (många rekommenderar just 2xu).

Bild från 2xu.se (med mina blå streck tillagda)

Kompressionsstrumpor trodde jag skulle gå att få tag på i Boden eller Luleå men icke sa nicke. Får bli till att beställa eller handla när jag är i Stockholm. Några tips på bra strumpor (och nej jag vill inte ha Apotekets stödstrumpor, sådana har jag och för träning funkar de inte på mig).


Ett annat inköpsbekymmer är vad jag skall ha till klänningen jag köpt. Vi skall på bröllop i augusti och jag hittade en fin klänning på Indiska kompaniet som jag gillade. Men vad skall jag ha över (om det blir kallt), på benen och på fötterna.

Några tips? Klänningen i fråga ser ni på bilden till vänster.

Inga kommentarer: