12 juni 2012

Vem designar hotellbokningssidor?

Under de senaste dagarna har jag klickat mig igenom säkert 40 hotell all over Skåne. Vi skall på bröllop i Jonstorp i början av augusti och behövde boende. Vi är 2 vuxna och 2 barn. Man kan ju tro att det skulle vara plättlätt att boka men så är icke fallet.

När man matar in 2 vuxna och 2 barn så försöker de flesta bokningssystem hitta ett rum för 4 personer, det går oftast åt h-e, de har helt enkelt inte fyrbäddsrum eller tillåter inte 2 extrasängar. Jag får då inte förslaget att välja 2 st dubbelrum istället utan måste backa tillbaka och försöka boka in oss i 2 rum istället.

I andra system måste jag välja antalet rum och väljer jag då 2 st och 1 barn och en vuxen i varje så verkar de oftast försöka med enkelrum med extrasäng, får upp "tyvärr inga extrasängar lediga". Men vad fan nog kan jag och en unge dela en dubbbelsäng och sambon och den andra ungen en eller så tar jag och sambon ett rum och ungarna ett annat. Får inte någon som helst möjlighet att påverka valet av rum.

I några system kan man välja 2 rum och sätta ett barn i varje och en vuxen i varje men sen kommer det upp "gruppbokningar med barn är ej tillåtet".

Vissa system tror automatiskt att man skall ha ett enkelrum för en person, ingen möjlighet att ändra valet fast hotellet har dubbelrum och i vissa fall även familjerum. Andra låter en få veta att det finns lediga platser och sen får man välja hur många man är för att då få veta nä tyvärr det är fullt.

Slutligen har vi systemen som snällt listar rummen med olika alternativ när man valt 2 st rum men visar priserna per natt per rum och man måste ta sig vidare i bokningen för att få veta vad det kostar totalt.

Sen har vi det här med datum, vem fan vill ha att veckan börjar på en söndag när man valt att resten av webbplatsen skall vara på svenska och se fan till att ställa om månaden för avresa om jag väljer något annat än aktuellt månad som ankomst.

Uppdatering: Vi lyckades efter många om och men hitta oss ett boende på ett litet B&B i Munka Ljungby. Det blir nog bra, rummen ser fina ut på bilderna, vi har var sin säng 2 nätter och slipper fara allt för många mil.

Inga kommentarer: