09 februari 2014

Besvikelse

Idag jobbade jag hela dagen igen. Tog en paus för att fika med Anders som satt ensam på BO:s som tydligen inte heter det nere i källaren på Smedjan längre. De har "bytt koncept" men det var väldigt otydligt i vad detta koncept bestod av. De hade gjort alla bakverk mindre (kändes dock Om priset var samma som innan) och tagit bort de större Kopparna för te. Dessutom fanns det bara smaksatta teer mest gröna och röda. Inget vanligt Earl grey eller English breakfast. De har börjat med afternoon tea och då får man en kanna och en stor kopp. Men de kunde alltså inte ge mig en stor kopp när jag bara köpte te och två av de små bakverken. Afternoon tea kan jag inte köpa eftersom det inte är glutenfritt.

De hade heller inga allergiskyltar i disken och skyllde på att de inte hunnit få dem. Men de hade skylten om vad de olika märkningarna betyder. De olika bakverken har ju bara blivit mindre inte bytt innehåll gissar jag.

De har även flyttat ut te- och kaffebordet in i en av fikadelarna istället för vid disken. Nu blir det en massa spring i den del som var lite lugnare förut plus att de i kassan inte ser när något tar slut. Halvljummet vatten i botten på en kanna känns inte då mycket "nytt koncept".

Tyvärr håller Luleå på att tappa allt vad fik heter. Finns inget ställe med bra fika (för en som inte kan äta gluten), mysig miljö och bra öppettider. 

Inga kommentarer: