29 januari 2010

Du glömmer väl inte att räkna fåglar

Attans fågelmaten är slut i fågelbordet och jag har glömt köpa en ny påse, de äter ju som elefanter. Annars hade vi kunnat räkna lite fåglar under fredag-måndag och rapporterat in. Men du kanske inte är lika slarvig som mig när det kommer till fågelbordsmatsinköp i så fall passa på attt räkna dina gäster.

Hos SOF kan du läsa mer om fågelbordsräkningen (låter som om man skall räkna fågelbord) ”Vinterfåglar inpå knuten”.
I år har man förlängt tiden med 2 vardagar så skolor och förskolor skall kunna vara med. Hoppas de tar chansen att lära barnen lite om fåglar på detta sätt. Jag gillar mitt fågelbord och försöka lista ut vilka mina gäster är och skäms när jag glömt köpa mat.

6 kommentarer:

darkangel och mumma sa...

Jag fjäskar för mina fåglar och har köpt jordnötter. Så jag kan räkna många fåglar i helgen. ;)

Béatrice Karjalainen sa...

Du är en bättre fågelmatare än mig även om jag ibland köper ekologiska hasselnötter på hälsokostaffären till mina nötkråkor som kommer varje år. Då är jag poppis. Lovar att fylla fågelbordet på tisdag när jag är hemma igen.

Birdett sa...

Jag har fågelmatning året om. Men några arter mindre är det nu när det är så här kallt.
Har de inte fågelfrön i din affär där du bor? Det är inte för sent. Du ska ju räkna den dagen de är flest av de olika. Äpplen brukar gå bra också och i nödfall bröd, men inte lika bra på vintern, det fryser ju snabbt.

Men du kan ju ha långt till affären också. Själv är jag bortskämt 2 butiker på 2-3 minuters gångväg.

Ha en fin helg med eller utan räkning.
(Jag är Birdett som det står)

Anonym sa...

Jag kan inte räkna dem, men jag brukar fota dem ;)

Béatrice Karjalainen sa...

Jag åker till Stockholm lördag morgon till måndag kväll därav oförmåga att köpa nya frön. Hällde det sista i fågelbordet i torsdags. Det kommer ta slut under dagen idag men grannarna har som tur är.

Sjumilakliv sa...

...tror du det går bra att räkna höns istället? ;)