25 januari 2010

Mötet gick bra

Då var mötet avklarat på skolan. Det var ett bra möte där vi föräldrar träffades först och kunde konstatera att våra barn är rätt lika. Inte helt inne i klassens kompisgäng medan vi nog i båda fallen trott att det andra barnet är det. Sen fick grabbarna ge sin bild av konflikten. Inte helt samstämmig alltid men rätt lika. De är i alla fall överens om att de inte drar jämt men är båda verkar villiga att försöka bryta den onda cirkel de hamnat i med retande och slagsmål/verbala bannor som pågått sen sexårs. Jag hoppas innerligt att det kan lösas och båda verkar vilja ge det en chans att leka på fritiden och lära känna varandra bättre. Herman har varit hos den andra killen en gång förra vintern och han har varit hos oss förra sommaren men de har inte ens tänkt på den andra när de ringt runt efter kompisar efter det pga konflikterna i skolan. Herman är nu inbjuden att komma och spela bandy på gatan hos den andra killen. Vi börjar där gällande deras konflikt. Gällande Hermans utbrott så skall jag fortfarande prata med skolpsykologen för att se om det går att få lite konflikthjälp annars får jag väl titta på Kometprogrammet kommunen erbjuder.

Vill också passa på att säga att min Herman definitivt inte är någon ängel även han kan retas och jävlas och det kommer säkerligen inte vara så att han slutar med det helt och hållet (inte många barn som är kompletta änglar jämt) men vi hoppas att den här infekterade konflikten löser sig till det bästa.

3 kommentarer:

Anna sa...

Jag tänkte just föreslå det, att killarna leker hemma hos varandra efter skola/fritids några gånger framöver. Eller kanske på helgerna. Mycket svårare att bråka med nån man känner lite bättre. Min son och en av hans klasskompisar bråkade en del när de gick i sexårs. Men det har helt upphört och de räknar varandra bland bästisarna numera. Mycket tror jag tack vare att de fick leka mycket hemma hos varandra och kom på att de hade liknande intressen. Hoppas det löser sig till det bästa, mötet var säkert ett viktigt steg i rätt riktning.

Ina sa...

D och jag har gått Komet under hösten, och det har varit otroligt bra. Det mesta hade vi klurat ut själva redan innan och använde oss av en hel del redan, men vi hade så att säga saknat en röd tråd, en riktig plan på hur vi skulle bete oss osv. Och så tyckte vi båda att det var väldigt givande att få träffa andra föräldrar i samma sits.
Så Komet rekommenderar jag verkligen!

Béatrice Karjalainen sa...

@Ina Låter bra. Vi får se hur det blir. Det kanske är som du säger att man behöver en röd tråd i det man annars anser är sunt förnuft. Hade ett jättebra samtal med skolpsykologen i måndags som peppade och gav konkreta tips. Hittade din blogg oxå gud så kul. Lägger genast in i favoriterna.