11 februari 2010

Behöver lite lästips eller lyssningstips rättare sagt

Ljudboken jag lyssnar på nu insåg jag att jag hade i pappersfom också så de 169 kr var ju helt i onödan. Den passar bättre som pappersbok än ljudbok eftersom det då och då kommer in en annan röst och det fattar man knappt när man lyssnar på boken. Jag bytte över till pocketboken istället. Recension kommer i dagarna på Pocketblogg.

Men vad skall jag lyssna på nu då på mina promenader det står helst still, vet inte alls vad jag skall anförskaffa. Ingen idé att ni säger Liza Marklund eller Jan Guillou för de står jag inte ut med. Lättast kanske är att kika på vad jag läst och recenserat för Pocketblogg eller vad som ligger oläst här hemma i pappersform (dock finns det en del rester från chicklitkursen där och Dan Brownböckerna vet jag inte om jag kommer läsa även om de står i bokhyllan.

Men har du lyssnat/läst någon bra bok som du tror skulle passa mig kommentera detta inlägg eller varför inte svara på mitt frågetweet.

Kommer jag inte på något får det bli LibriVox ett tag igen.

På tal om kommentarer vet jag att vissa haft problem att kommentera. Har märkt det samma hos andra med Blogger ibland och märkt att efter man får ett felmeddelande om att begäran inte gick att utföra så kan man klicka på Förhandsgranska och när förhandsgranskningen kommer upp får man klicka på Skicka kommentar. Vet inte varför det blir så ibland. Men funkar det fortfarande inte, dra iväg ett mail och förklara vad det blir för fel för hittills har jag bara fått veta att det inte funkar men inte vad som blir fel.

5 kommentarer:

Bigfoot sa...

Jag vill tipsa om Sveriges Radio! De är en guldgruva när det gäller "prat-mp3". Jag lyssnar framför allt på P3 Dokumentär, Sommar i P1 och Vinter i P1. Förvisso inte ljudböcker, men fantastiskt god underhållning. Dessutom en smula allmänbildande.

Béatrice Karjalainen sa...

@Bigfoot Jo radio är bra har många podcastar som jag lyssnar på men de lockar inte tillräckligt när det är -30 ute och jag skall gå en mil. Har jag en spännande bra bok och håller mig till att lyssna bara när jag promenerar så tvingar jag ut mig själv för att få lyssna en stund till. Podcastarna kör jag oftast till/från jobbet. Lyssnar rent allmänt mycket på SR.

bigfoot sa...

Haha, ibland när jag lyssnat på P3 dokumentär i bilen har jag suttit kvar i garaget flera minuter, bara för att få höra slutet... men smaken är väl delad, antar jag. Hur som helst, om du inte är alltför allergisk mot självhjälp-flum kan jag rekommendera "Munken som sålde sin Ferrari" och Paolo Coelhos "Alkemisten". Inte minst för Stefan Sauks fantastiska uppläsningar!

Béatrice Karjalainen sa...

@Bigfoot det där med att sitta kvar i bilen känner jag igen. För mig är det dock oftast något intressant på P1. Lyckas aldrig pricka in något bra live på P3 det får bli som podcast. Jag har läst Alkemisten redan. Min recension finns här. Munken som sålde sin Ferrari får jag kolla upp. Det får dock inte vara för mycket flumflum.

Bigfoot sa...

Du skulle nog uppskatta "Munken". Prova!