18 februari 2010

Vilken jäkla tur

Kom hem efter att ha hämtat Herman på skolan. Skulle börja laga mat men blev tokyr, tror jag svimmade alt bara fick något tryckfall. Det blev i alla fall svart och jag satt plötsligt på golvet i köket med ett paket fryst fisk i famnen. Fick lägga mig och vila en stund.

Lagade middag och vi åt och då slog det mig fan jag har ju inte hämtat ut medicinen, vilostunden hade ju gjort att maten blev senare än vad jag hade tänkt. Denna  tanke slår mig 18:58, 19:00 stänger apoteket som ligger 600 meter bort med bil. Kastade på mig kläderna och ut i bilen. Hade det varit asfalt hade jag säkerligen åkt iväg med tjutande däck men nu var gatan snöklädd och jag slirade iväg. Tror jag knäppte loss bältet, stängde av bilen parkerade och öppnade dörren i en enda rörelse. En sista kund lämnade apoteket och de stod beredda att stänga, jag kastade mig in genom dörren och de var snälla att expediera mig.

När jag skulle betala upptäckte jag att mitt högkostnadsskydd inte alls gått ut som jag trodde så istället för 1975 kr fick jag betala 437kr, betydligt bättre.

Däremot var doseringen helt galen enligt apoteket, det motsvarade en som väger 35 kg, måste kolla upp det i morgon innan dosering. Tanken med ferinject är att jag bara skall behöva en dos istället för 10 doser så då måste det ju bli rätt med en gång så jag slipper köpa en förpackning till. Det vore så skönt att snabbt få upp värdena för nu är jag så snurrig att jag inte orkar något alls. Värdet var 87 på provtagningen idag.

Inga kommentarer: