01 juli 2015

Dag 182 - En tur på stan och "på landet"

Igår hade första halvåret av 2015 passerat och än så länge kan jag inte påstå att det varit ett vidare roligt år. Alldeles för mycket jobb, varit trött och sliten. Året började promenadmässigt jäkligt bra men när cykeln togs fram gick allt utför. Det sammanföll i och för sig med en jobbig jobbperiod också. Nu ligger ett oläst brev i min Gmail, ett jag väntat på men jag vågar inte läsa det idag, får bli i morgon. Kanske saker och ting kan förändras. Beslut som måste tas, det är jag bra på i mitt yrkesliv men inte i mitt privatliv. Går alltid och våndas och mina bollplank är så få nu för tiden. Det är vid sådana tillfällen jag kan sakna de gamla vännerna som mest, de som faktiskt kände mig nog väl för att utmana mig, få mig att se saker från andra vinklar. men kanske skall jag våga släppa några andra inpå livet nära nog för att de också kan göra det. Men jag är lite rädd för det nu för tiden.

Jag läser om hetta och bränder i Portugal, på gränsen till Spanien, där jag skall passera. Kommer det blåsa över på en månad. Jag får verkligen hoppas det. För jag behöver de där veckorna med paus från ekorrhjulet som inte bar snurrar för snabbt det snurrar även ojämnt, känns som det skall lossna och vobbla iväg med mig i.

Idag skulle jag vara ledig, ta ut komptid och ställde klockan på 10. Planen var att kliva upp, äta frukost på altanen i solen med min bok och sen antingen ta mig en rejäl långpromenad eller cykla in till Luleå och hem igen efter en fika. Men planen gick om intet när telefonen ringde 08:35. Det var Vincents tandläkare som undrade var Vincent var. Sprang ner i källaren och hittade honom sovandes, antingen hade hans mobil inte ringt eller så hade han stängt av 3 larm och somnat om. Nu var de snälla och gav honom en ny tid kl 10. Han skulle nämligen först ta bort sin tandställning vid ett besök idag och sen sätta en tråd bakom tänderna på ett några timmar senare. I morgon skall han få nattskena. Det var bara för mig att kliva upp, slänga på mig kläder, göra i ordning lite frukost och dra till Luleå med honom.

Parkerade på jobbet och gick in och skulle lämna min dator där. Blev kvar och jobbade i 2 timmar. Men samtidigt var det utan press, saker som behövde göras för att en kollega skulle komma vidare med grejer jag ändå behöver.

När Vincent var klar mötte jag upp honom på stan och vi gick så han fick i sig lite lunch och sen iväg till en salong som bara har drop-intider. Vi valde att klippa oss båda två. På mig kapade de 4 cm slitet hår så nu känns håret jättekort. Fick dessutom håret fönat helt rakt, inte min grej. Man ser nu min utväxt efter färgningen rätt mycket men den får vara till efter vandringen. Det sliter nog på håret och bleker det ändå så mycket. Ingen idé att spendera nästan 1500 på färg som försvinner direkt. Vincent bad också om att få håret toppat, ta bort det slitna. Men jag ser knappt att de klippt honom, tycker de tog alldeles för lite. Topparna är fortfarande alldeles ojämna. Försökte få borta igenom hans hår och kolla här hemma men han ville inte.
Vincent sprang iväg på sitt andra besök hos tandläkaren och jag gjorde några klädinköp till mig själv, 2 toppar han det bli innan han var klar och vi gick och fikade så jag fick lite mat i magen, beställde en glutenfri räkmacka och sommarvikarien höll på att ge mig en vanligt macka (alltså hur okunniga är dagens ungdomar om gluten?). Sen besökte vi Intersport och Vincent insåg att nu var alla fotbollsskor nedsatta till halva priset, han klämde på ett par men nä han har 2 par redan och även om de "bara" kostad 1000 kr nu så tänkte jag inte köpa några fler denna säsong. Han kom på att han behövde en långärmad underställströja att ha på sig när han tränar eftersom han slagit sönder armbågarna på träning. Vi hittade en tillslut hemma i Boden på Intersport en Skinströja, kompression. Men nu när jag skriver undrar jag ju varför han inte använder den vadderade målvaktströjan han tjatade om för några månader sedan. Frågade och den skavde tydligen i ärmarna eller nåt. Jag tror inte ens han minns att han har en. SUCK!

Vi tog en snabb fika i Boden också, i finvädret måste man fylla på med energi. Upptäckte att café Hansson i Boden numer har en rökfri uteservering! Jippie!

Tyvärr är fikautbudet riktigt uruselt numer, mycket prefab och för mig bara Delicatobiskvi eller Snickerstårta från Almondy. Så less på all prefabfika. Jo jag vet att man inte får skriva att det är glutenfritt om man inte har separat bageri för att undvika kontamination men kan man inte abka lite spännande saker utan glutenprodukter och skriva just det, bakat utan gluten så vi som inte har celicali ändå kan få lite annat än de där tråkiga biskvierna och tårtan som de ändå har i samma kyl utan plastskydd över och tar med samma tång/spade som det andra. Då spelar det ju ändå ingen roll.

Väl hemma fick jag vänta in att Henrik skulle komma hem från sin cykeltur innan jag kunde ge mig ut på en promenad. Hade velat hinna två mil idag men klockan var på tok för mycket när jag väl kom hem så det fick bli en kort tur på 12 km. Lång tid tog den också för att jag stannade och fotade.

Stannade till vid den övergivna tennisbanan vid järnvägen.
 Älskar att jag bara behöver gå några kilometer för att hamna i områden som känns som jag är ute på landet, långt från stan.
Jag blir så nyfiken över urvalet av saker på mjölkpallen vid detta hus.
När jag kom hem hittade jag detta i trädgården. Herman hade köpt sprayfärg för att måla om sin pennyboard. Tydligen kunde han inte hålla sig från att klottra lite också men jag tror inte han har någon framtid som graffitikonstnär.
Dagens foto fick bli på graffiti, linjer och fåglar.
Medan bilderna laddas upp har jag läst lite texter och jag vill att alla läser Sofia Mirjamsdotters text om T i HBTQ. Viktig text om varför Pride behövs. En annan sak som gjorde mig glad att läsa idag var att flera av spelarna i U21-laget är helnykterister och gladeligen berättar om det. Fina förebilder för våra unga! Och när jag ändå pratar fotboll kan jag ondgöra mig över att det är stört omöjligt att få tag på en landslagsmålvaktströja. Det finns till och med domartröjor att köpa i den officiella affären för supporterkläder. De skriver "Här hittar du ett komplett sortiment av souvenirer för våra svenska fotbollslandslag." Men hur kan det vara komplett när målvakterna utelämnas? Särskilt nu när en målvakt faktiskt fick vara matchhjälte i U21-finalen i EM. Alla borde ju vilja klä sig i grönt. Mn son vill det i alla fall. Alla har inte en utespelare som idol. Det måste rimligen finnas fler fans för målvakterna än för domarna inom svensk fotboll eller? Försökte få lite respons på Twitter i ämnet men man drunknar ju i inlägg om rosévin och DJ-battle i Almedalen just nu. På tal om rosévin så var Karin Adelsköld glad idag över att hitta alkoholfritt rosévin på ett av minglen. Men det var märkt "Alkoholfritt" på bordet. Var då tvungen att fråga om det även var en skylt vid akoholvinet med "Alkohol". Personligen tycker jag det är dags att utmana alkoholnormen med att börja märka ut det som innehåller alkohol vid tillställningar i stället. Dags att sluta "varna" för vad som inte innehåller alkohol utan ge de som väljer ett alkoholalternativ en tankeställare istället. Behöver jag dricka det med alkohol i, mitt på ljusan dagen? Fick några medhåll i kommentarerna.

Nu skall jag gå och sova, nytt försök med helledigt i morgon och långpromenad eller en cykeltur och en kort promenad (en mil).


Inga kommentarer: