09 juli 2015

Dag 190 - Elände

I morse när jag vaknade var det inte bara i nacken det gjorde ont utan det strålade ner i ryggen och jag började känna av det allt mer. Smorde in med liniment, tog med vetevärmaren till jobbet igen och lindande i mig i en sidenhalsduk. vid 10 insåg jag att jag satt och andades ytligt för att det annars stramade i ryggen. Bokade tid hos en massör efter lunch och jösses den massagen behövdes verkligen. Det knakade och brakade i ryggen och jag var tydligen jämnstel. Tyvärr så stel att jag skulle behöva fler behandlingar. Men även massörer går ju på semester. Fasar för bilresan ner till svärmor nästa vecka då jag måste köra hela vägen själv.

För att inte förvärra väljer jag idag att strunta att gå ut i hällregnet och blåsten och stannar inne istället. Tyvärr blev vetevärmaren kvar på jobbet så jag kan inte bädda ner mig med den.

Lyckades ta en bild på grannigelkotten när jag kom hem så den får duga som dagens bild. Hen var lite skygg idag så det blev inte en så bra bild som jag ville.
Har påbörjat beställningarna inför #camino2015
  • 3 par nya Smartwool PhD Outdoor Light Crew (Outnorth.se har ju ta 3 betala för 2 så det passar bra när ja behöver köpa dyra strumpor men jag tar bara med mig 2 par)
  • 2 par nya Injinji Liners från northsport.se
Tyvärr verkar inte en butik sitta inne med allt jag vill ha så övriga grejer som behövs så som:
  • Houdini Airborn Zip
  • Teva Tirra
och lite andra grejer kommer säkerligen behöva beställas från olika ställen de också. Skulle behöva hitta mig en ny sport-BH också men det brukar ju vara mission impossible. Och jag funderar fortfarande på det där med vad för mobiltelefon.

Lite irriterad över att behöva köpa ett par nya sandaler. Mina älskade som varit med på 2 turer nu kommer inte hålla för en hel tredje tur det är jag helt säker på och jag kommer ju aldrig hitta ett par likadana. Hittade Teva Tirra som jag i fjol han gå in hjälpligt inför resan men som sen inte behövdes mer än att jag gick i dem på kvällarna. Jag har inte använt dem så där jättemycket men ändå är de nästan trasiga. Jag går snett och tyvärr är de ganska så breda bak i hälen vilket gör att jag inte sitter fast (de har ingen bra justering). Detta resulterar i att jag trampar ner ena remmen. Ser inte ut som det kommer hålla i 64 mil. De ser ut så här efter 36 mil registrerad promenad/vandring samt vardagsanvändning kanske en månad på kontoret samt kvällarna på caminon i fjol. Låt oss säga att de gått max 50 mil. Kan ju tycka att ett par vandringssandaler skall hålla för lite mer än så, Mina äldkade ecco var gamla och slitna redan när jag tog med dem på första caminon och då gick jag i dem i 112 mil, sen i fjol var de med 44 mil (vilket jag aldrig trodde de skulle hålla för så Teva var ju med i ryggan hela vägen).

Ännu mer irriterande är att det ingenstans på skorna står vilken storlek de har och jag är inte den som sparar på gamla lådor så hur sjutton skall jag veta vilken storlek jag skall beställa.
Har försökt att hitta ett skydd till mitt MS Band idag också men det verkar inte helt lätt. Eller jo det är lätt att beställa på E-bay för 55 spänn men frakten från USA går på 300 kr. Inte riktigt vad jag vill betala.

En annan eländig sak idag var att någon/något verkar ha dödat "jobbharen" vi har haft en stor och ståtlig hare som hoppat omkring bland husen och ner mot kyrkogården och grönområdena på Skutvikens industriområde. Men idag pekade en arbetskamrat på ett dike vid grannhuset och där låg haren stendöd. Fåglar hade pickat ut ögat på den och på bakkroppen hade den ett runt hål. Har den blivit skjuten eller har fåglarna försökt picka sig in för att äta?

Inga kommentarer: