23 juni 2007

Det bidde ingen dans :-(

Igår var det midsommarafton och vi hade inte riktigt bestämt oss för om vi skulle stanna hemma (jag hade gladeligen kunnat slappa hela dagen), åka till Brändön som förra året eller åka ut till Klubbviken på Sandön (ungarna gillar att åka båt). Vi visste att några bekanta skulle ut till Klubbviken och det kan ju för oss vuxna vara trevligt med lite sällskap. Men eftersom barnen vill ha traditionellt firande så ringde jag ut till Klubbviken på morgonen och frågade om de skulle ha något och jovisst 2 som har sommarstuga på ön hade lovat att sätta upp en majstång och ordna något på eftermiddagen. Påpekade att det inte stod något på Luleå kommuns evenemangssida om att de skulle ha midsommarfirande varpå de svarade att de inte hade annonserat om det eftersom för 2 år sedan när de slagit på stort hade det knappt kommit någon alls. (Hur tror man det skall komma folk om man inte annonserar?).

Väl framme på ön knatade vi iväg en bit bort till det långgrunda men där var det alldeles för blött att ligga vid stranden så vi slutade en bit upp i skogen där var det myggfritt, hyfsat varma vindar och massor med sol. Somliga tyckte det var kallare än vad andra tyckte.

Efter mat (vi hade med oss sill, kokt potatis, kokta ägg, rökt lax, hprt och mjukt tunnbröd, sallad, gräddfil och gräslök) och ett familjegräl (jag och sambon har inte alltid så lätt att hålla sams och han hade surat ända från morgonen) och Herman bråkade så tog jag en promenad bort till restaurangen där en stång nu nästan var färdigklädd.

Jag frågade när de hade tänkt att sätta igång och de svarade kl 15. Jag knatade tillbaka bort till de andra. Medan jag var iväg spelade de andra fotboll och när jag kom tillbaka plockades draken fram. Ungarna fick sig sen en lektion i frisbeekastande.

Ca 14:40 packade vi ihop våra grejer och lämnade de andra för att gå till firandet och vi väntade och väntade men inget verkade hända. Ungarna blev besvikna och vi såg fler barn gå fram till stången och titta och undra varför den stod där. När kl var 15:45 gav vi upp och satte oss och åt glass istället och inväntade att båten skulle gå hem 16:30.

Varför sa de att de skulle ha firande när det inte blev något, ungarna surade på vägen in mot Luleå igen för att de inte hade fått göra kransar och för att de inte fått dansa något. Kransar hade jag ju kunnat fixa men när jag var och kollade vilket tid det skulle börja hade de en stor hög med extra björklöv och en satt och gjorde krans så jag antog att högen skulle finnas kvar sen så man fick göra en krans (så brukar det vara på andra ställen).

Men i det stora hela var dagen lyckad, alla var lätt röda av för lite solkräm, mätta och trötta. På kvällen grillade vi tillsammans och underhölls av två sockerspeedade barn :-)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: