26 juni 2007

Semesterfunderingar

Jag skulle vilja ha en riktig familjesemester 7-9 dagar i sommar, låta ungarna uppleva lite upplevelsecenter, äventyrsparker, bad mm. Kikade in på Barnens Turistguide och fick massa idéer. De räknar upp otaliga ställen här i Sverige. Men mest lockande känns en tur i Finland just nu på denna sida har de en exempelrutt som låter ganska lockande (ungarna skulle vilja åka till Muminvärlden), några saker kan vi nog stryka bort och vi har ju 2 dagar extra restid minst eftersom vi måste ta oss ner till södra Finland från norra Sverige först.

Ena vägen kan man ju köra Finska kusten istället för att ta samma väg både tur och retur. Borde kanske kolla vad som finns längst med vägen oxå. Om vi skall hälsa på svärmor så kan det vara smartast att köra ner på Finska sidan och hem på Svenska. Eller så kan man kombinera med att ta färjan Umeå-Vasa kanske.

Ni som har barn vad skulle ni rekommendera en familj med 2 barn (4,5 år och 6 år gamla). Ungarna älskar tivoli, äventyr, picknick, bada, bo på hotell/vandrarhem. Ogillar att åka bil men det går inte att komma undan känns det som.

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns spännande med en resa till Finland. Det känns som om du hade flera bra ider vad man kan göra under sommaren

Knapsu sa...

Badhotellet Eden i Uleåborg kan vara en lämplig anhalt på resan, Ca 3 timmars bilväg från Luleå/Boden. Andra lämpliga anhalten i Vasa med ett bättre badhotell samt intilliggande tivoli.

Béatrice Karjalainen sa...

Oulu är jag hemmastad i. Pappa kommer ju därifrån. Det känns lite onödigt att först köra 12 mil norrut för att sedan vända om så det blir Umeå-Vasa dör vi besöker Tropiclandia och ev. Wasalandia, sen blir det ner till Åbo och Muminvärden och äventyrsön jag inte minns namnet på just nu. Sen Helsingfors och tivolit där plus akvariet. Sen över till Stockholm och så får vi se vad vi gör där en dag eller två för att sen fara upp till svärmor i Timrå oh slutligen hem.

Béatrice Karjalainen sa...

Katarina: Kika på http://www.barnensturistguide.se/ där finns det en del kul.

Knapsu sa...

Jaja, jag trodde du skulle köra ner hela vägen till Vasa och sedan över till Sverige. Eller omvänt.