16 februari 2008

Biobesök och 8 snabba ryck

Nu har jag varit och sett på bio och när jag anlände till SF så visade givetvis dosan att filmningen av tarmen var klar men jag kunde ju gärna inte ställa mig där och börja slita bort kablarna så de fick sitta kvar under filmen. Satt lite obekvämt i salongen på grund av dem.

Väl hemma plockade jag försiktigt bort antennplattorna och sen var det borttag av själva fastsättningen, AJ!! 8 plåster att rycka loss från magen, det var INTE skönt.

Filmen (Cloverfield) då, ja den sammanfattas väl lättast med The Blair Witch Project möter ... (mus över för att få en liten spoiler) Handhållen kamera som gör en alldeles yr ibland, ett stort ... (mus över för att få en liten spoiler) som möblerar om lite i NY. Några rädda människor som ändå försöker vara hjältar, lite militärer i blåa skyddskläder och en massa förutsägbar handling. Men ändå gillade jag den. Den håller helt klart vad trailern lovar. Jag gillar att det inte finns någon musik i hela filmen förutom bakgrundsmusiken på festen, istället bygger man upp stämningarna med avsaknaden av ljud och sen låter man specialeffekterna rulla ut som en omskakande ljudmatta över oss i salongen. I övrigt håller jag med denna recension som var så bra skriven att jag inte behöver skriva en egen :-). Filmen får 4 st jätteparasiter i betyg.


Lite synd att jag missade all viral marknadsföring innan, det hade kanske förhöjt filmen ytterligare att spåna i vad som orsakade förstörelsen mm. De verkar inte ha sparat på krutet att bygga på känslan av att det är en funnen film, ex. har alla karaktärerna i filmen egna MySpace-sidor.

Får se om min tunntarmsfilm är lika spännande :-)

Såg förresten trailen för Sweeney Todd dom hade sverigepremiär idag och oj vad jag vill se den filmen. Blev inte mindre sugen när jag hörde recensionen på P1 i morse och läste Aftonbladets recension.


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: