16 februari 2008

Jag orkar inte!

Jag är så sjukt trött precis hela tiden och blir galen på min puls, den är betydligt högre hela tiden än vad den brukar vara. Häromnatten sov jag med pulsklockan på mig och snittpulsen låg på 75 slag/minut i snitt och jag hade rätt många höga toppar uppemot 112 slag/minut (se bild nedan). När jag hade som bäst blodvärden och tränade regelbundet var jag nere på strax under 50 och mer normal vilopuls för mig har legat kring 60 när jag var totalt otränad. Så varför har jag nu så hög puls? Ibland när jag lägger mig om kvällen känns det som hjärtat rusar iväg och som det skall hoppa ur bröstkorgen på mig.



Skall göra några nattmätningar till för att se vad de visar. På dagtid verkar jag ligga kring 85-90 slag per minut på jobbet. Skall ta och mäta här hemma i morgon. Frågan är vad som är normal pulsförändring.

Fram till 21 januari har jag skyllt mitt kassa allmäntillstånd på dåliga blodvärden och lunginflammationen men det kan ju inte vara sanningen eftersom Hb:t var på 108 (inte bra men inte urkasst). Så vad är det då?

Jag funderar på att gå och försöka träna på söndag för första gången sen i OKTOBER. Men det tar emot något enormt, jag har liksom ingen ork alls samtidigt som jag toklängtar efter att få träna. Men all ork är borta, så fort jag rör mig rusar hjärtat iväg, jag blir yr och ibland illamående. Så hur skall jag göra, gå dit och testa hur det känns eller ligga kvar i sängen?

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Tutte i blåbärsskogen sa...

DU! Jag skulle nog ta och gå till läkare och låta dem ta ett EKG. Det du beskriver, låter exakt som det som min Stephan hade... hjärtflimmer! Efter en tid av blodförtunnande och betablockerare,"sköt" de honom (elkonvertering)... efter det har han varit helt OK och hjärtat slår precis som det ska.

OBS! Om det är det du har, är det ofarligt, men irriterande och stressande.

/Mamselamsen

Béatrice Karjalainen sa...

Oj du menar att det kan vara det hmmm. Får väl googla lite och sen se om ja kan få mig ett EKG. Skall knalla runt med pulsmätaren nu i helgen så får vi se vad den visar.