07 februari 2008

SPAM SPAM SPAM

Under mina 3 år och 4 månader på jobbet så har jag fått 3 spam. Fram tills idag, plötsligt har det bara drällt in stora mängder spam. Jag har inte registrerat mig nåonstans på webben med min jobbadress vad jag vet så varifrån har de fått adressen? Det är skitirriterande, särskilt när jag sitter med rackligt nät och en stor mängd viktiga mail att tröska igenom just nu.

Som tur är märks de med {SPAM}-tagg av vår mailserver så jag får väl börja sorta in dem in spamfoldern.

Varför finns spam, finns det verkligen en endaste människa i världen som nappar på ett spamerbjudande? Sådana borde det ju vara skottpengar på i så fall.

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där har jag också funderat över. Mycket.

Vem nappar på spam-erbjudanden?

Finns det ingen undersökning gjord. Men antagligen finns sådana varelser, som svarar, eller köper. Annars skulle väl spammarna inte hålla på.

Här hemma har jag ett rätt tufft filter som direkt slänger spam i skräpposten. När jag öppnar e-postprogrammet ser jag att t.ex. 27 mejl är på gång. I snitt hamnar fem av dessa i inkorgen. Och det är mejl, som jag vill ha. Resten ser jag aldrig. Någon gång har det hänt att en bekräftelse, eller liknande har hamnat i den lådan. Men är det 2 gånger under de senaste 5 åren, så är det tolerabelt.

Béatrice Karjalainen sa...

Hemma funkar det bra oxå och när jag kommer tillbaka till Luleå så skall jag fixa så att min Outlook slänger dem i rätt folder. Just nu kör jag med en webbaserad outlook och då kan jag inte ställa in det där vad jag kan se. Men det är ju den plötsliga anstormningen av spam som kom plötsligt. Från noll till massor.

Anonym sa...

Ibland undrar jag vad som skulle hända om vi kvinnor slog oss ihopa och polisanmälde alla sexuella trakasserier vi blir utsatta för i e-mail. Jag vill inte ha en stor k.k och allt annat som de erbjuder.
det måste vara olagligt att skriva de saker de skriver till oss. Förnedrande.
Jag fick ändra mitt e-mail "mittnamn"@telia.com eftersom jag dagligen fick mer än 1000 oönskade mail.

Béatrice Karjalainen sa...

Sexuella trakasserier? Förnedrande? Det är ju inte direkt så att meddelandet är riktat till dig. Visst är de irriterande men mest för att de fyller upp inboxen, men sexuella trakasserier nä.

Anonym sa...

ja det där med spam är bra skumt. Även jag får spam till jobbet och det kommer ungefär 50 spam om dagen. Sån tur är har vi oxå ett tufft filter så de kommer inte ens in i Outlook, tyvärr händer det att vanliga mail fastnar där oxå så jag är tvungen att gå in där och kika igenom så inget försvinner och DET är oxå irriterande. *ler*