02 juli 2016

Dag 184 - Finns det inte några chips utan mjölk?

Sov jättelänge idag, så skönt. Jag och Herman åkte på Ruter Retro och åt frukost där. Jag tog en räkmacka och Herman käkade varma mackor. Jag åt även en fantastiskt god kokos- och hallonkaka.
Jag bläddrade igenom de 12 bilderna från Boden, som visade sig bara vara 11. Jag fotade av dem och tänker leta upp platserna och ta nya bilder om det går. Håll tummarna för mig.
Efter fikat hämtade jag hem Vincent som varit och spelat hemma hos kompis sen i torsdags. När vi kom hem igen och slappade lite. Men snart var det dags för mig att skjutsa Henrik till Råneå där han skulle cykla Rantrampet 7,8 mil. När det var dags för oss att åka började det regna rejält och det regnet fortsatte och fortsatte. När det var dags för start kl 17 så vräkte det ner ordentligt. Var inte avundsjuk på dem. Knäppte en bild när de stod och fick info och en bild när de gav sig iväg.
Alla som cyklade var inte unga och pigga.

Satt kvar i bilen ett tag och kollade upp deras färdväg. Sen åkte jag till Lassbyforsen och när jag kom dit så slutade det regna. Fotade blåklockor som får vara dagens bild.
Fotade även en prästkrage med älven som bakgrund.

En bild på älven och medan jag tog den hörde jag till min förvåning cyklar närma sig, WTF redan, jag hade räknat med att behöva stå där minst 30 minuter.
Men 3 killar kom cyklandes i full fart. Jag snurrade runt kameran på stativet men han inte fyra av någon bild. Antog att Henrik och de andra var en bra bit bort och fipplade med kameran lite och vips var de där men jag fick inget riktigt bra fokus på dem.
Henrik hade cyklat de första 4 milen galet snabbt. Jag kastade mig i bilen och körde om dem, hittade en plats vid Meldersteins herrgård och parkerade och ställde mig redo med kameran igen, fotade en tistel först.
Först kom 2 stycken, de hade tappat den tredje killen. Han låg en liten bit bakom.
Sen kom klungan Henrik hade varit med i men ingen Henrik. Vad har hänt.
Men så kom han efter några minuter, trött och ensam i motvinden. Vindjackan blåstes upp som en badboll dessutom. Han såg sliten ut.

Kastade mig i bilen igen, hittade en bro att fota från, men det blev ingen bra bild därifrån på ledarna och jag skippade resten annars skulle jag inte hinna in till målet innan Henrik kom in.
Men väl där började kameran krångla precis när Henrik kom, det hade börjat värka ner igen och jag slet upp mobilen men fick bara en suddig bild efter målgången.

Men i mål kom han i alla fall och vi kunde åka hemåt efter lite saft och klädbyte. Min hjälte som fixade det.

Släppte av Henrik hemma och åkte och handlade. Om man vill ha några andra chips än vickningschips gäller det att tåla mjöl och/eller gluten för numer innehåller så gott som alla chips mjölk/laktos eller än värre gluten. Inte riktigt van att stå och läsa på chipspåsarna i jakten på glutenfritt. Och alla dessa chips med mjölk och ost på, de smakar sour cream allihopa, jag älskar gräddfil men den skall vara laktosfri och ligga i en skål som jag dippar chipsen i. Provade aiolichipsen men de smakade sour cream tyvärr.


Inga kommentarer: