14 augusti 2007

Ja jag tänder väl då om det skall vara sånt himla gnäll!!!

Läste i gårdagens Norrbottenskuriren att man gnällt över att gatlyktorna i Boden var släckta fastän det var mörkt och mulet ute i helgen.

När jag kom hem från jobbet kring 17 så lös varenda gatlykta i hela stan.

Såg framför mig en sur PMS-kärring som muttrade "Ja jag tänder väl då om det skall vara sånt himla gnäll!!!" och tryckte på den stora "Tänd alla lampor dygnet runtknappen". Ibland verkar det som om de har urkassa styrsystem, antingen kolsvart eller lamporna tända fastän solen lyser.

Jag har lampor i trädgården för 99 kr för ett trepack från Rusta som har ljuskänslighetsavläsare som gör att de tänds vid mörkrets inbrott. Kankse skall tipsa Bodens kommun om att de kan köpa sådana och slakta för att montera sensorn på gatlysena elelr varför inte en utanför det rum där "Tänd alla lampor dygnet runtknappen" finns och så kan man stoppa dit en fejkhand som kopplas till sensorn och trycker på knappen när det är dags att tända/släcka ;-)

Gnället tycker jag är befogat för i helgen var det verkligen läbbigt att vara ute. Jag går inte alltid inne i centrala stan där det lyser från skyltfönster och annat utan gillar att ta mig ut på någon väg utanför stan och då är det lite läskigt när det är kolsvart så man inte ens kan läsa vägskyltar för att se var man befinner sig. I artikeln står det:
Kommunalrådet Olle Lindström säger att han har svårt att se att människor längs vägarna skulle vara ett stort problem.
- I Boden har vi ett fantastiskt utbyggt nätverk av gång- och cykelvägar, som vi satsat på under årens lopp. Det är få gator som inte har sådana vägar i dag, säger han.
Och visst är det bra cykelvägar mm i Boden men även de är kolsvarta och som gångtrafikant kan man faktiskt vilja läsa en och annan vägskylt eller faktiskt se var man sätter fötterna. I förrgår höll jag på att trampa i en död groda men såg den i sista sekund.

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men du! Att gatlamporna var tända vid 17-tiden beror nog bara på att man så här efter sommaren kollar hur många lampor som behöver bytas.

Samma sak gjordes i Luleå för två veckor sedan.

Officiellt tänds gatubelysningen imorgon i Luleå, om jag inte minns fel.

Anonym sa...

Sen går du så fort så att det är väl därför det svartnar för ögonen. Sen är det väl desamma att trampa på en död groda, han kanske blir en prins om du gör det.

/anders

Béatrice Karjalainen sa...

Bert: Fast de har varit tända i alla fall kvällstid sen dess. Har glömt att kolla på morgonen 2 dagar i rad nu får göra det i morgon. Men gatukontoret här i Boden kanske är så snabba att de hinner byta lamporna på en dag här :-)