05 augusti 2007

Varför kommer inte barn med volymknapp?

Varför har inte evolutionen sett till att barn kommer med en volymknapp. Jag måste ju inte vara den första föräldern i världshistorien som tröttnat på barn som inte kan reglera sin volym själva.

Vi har varit på tivoli inne i Luleå idag (rester av Luleåkalaset) och i bilen dit och hem önskade jag att jag var heldöv. Våra barn skriker till varandra fastän de sitter bredvid varandra i baksätet och det spelar ingen roll hur många gånger man ber dem prata lite tystare, det håller en mening och sen skriker de igen.

/Bea mer döv än vanligt och med huvudvärk

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om ett par generationer är vi där! ;-) A är precis likadan - pratar alltid på högsta volym (och jämt, men det lär vara ett släktdrag enligt hennes far...).

Rolf sa...

På dagis skola mm så lär sig ju barn att den som låter mest får mest uppmärksamhet. "Jag hör inte vad du säger när du skriker" brukar jag ta till.

Béatrice Karjalainen sa...

Fast jag är inte så säker på att det är förskolans "fel". Kompisar vars barn inte gått på förskolan är oxå högljudda. Men visst kan nog barnen lära sig att skrika där för att uppmärksammas men det är nog inte bara därför.