03 juli 2009

Är jag en hemsk mamma om jag tvingar barnen att cykla?

I förrgår cyklade jag och barnen till Aldersjön, det är 7 km dit och sen cyklade vi hem igen. Barnen gnällde halva vägen dit men sa "men oj vad kort det var" hem. Är jag en hemsk mamma om jag säger att det blir cykel dit idag eller inget badande alls? Har nada lust att sätta mig i en varm bil, köra dit och upptäcka att parkeringen är full så jag måste trassla mig ner bland träden och riskera att köra fast i sanden. Det är dessutom så skönt att röra på sig om man skall ägna hela dagen åt stillaliggnade.

6 kommentarer:

Neurotic Kitten sa...

Nej, du är inte en hemsk mamma. Alltid nyttigt att röra på sig. Cykel är mer miljövänligt än bil också.

Unknown sa...

Du är inte alls hemsk. Dagens barn är så bortskämda med att bli skjutsade och curlade hela tiden så jag tycker att du gör rätt i att cykla. Den här gången kanske de inte alls gnäller? Annars är det bara att fortsätta med muntra tillrop eller köra något i stil med "nu har vi hjälpt till att rädda miljön lite genom att inte åka bil till stranden".

Mattias Pantzare sa...

Att cykla dit är ju halva nöjet!

Béatrice Karjalainen sa...

Det blev en kompromiss, vi cyklade till Björknäsbadet 3 km bort istället för när vi begav oss mot Aldersjön blåste det så förbannat kallt och motvind. Men barnen gick i alla fall med på att cykla till Aldersjön men vi ändrade oss när vi kommit en bit på vägen.

Håller med @Mattias Pantzare det är ju en stor del av nöjet att ge sig iväg på cykel. Jag älskar att cykla och mina barn gör det flera timmar om dagen här hemma. men jag tror det var för varmt i förrgår, 25 grader och helt vindstilla plus lite för långt sen frukost gjorde nog sitt.

Vi gör nytt försök någon annan dag. Nu åker sambon och Herman till Timrå på tisdag. JAg och Vincent kommer ägna åt oss cykelorientering under den veckan.

Sarha sa...

Oj, vilka konstiga barn du har! ;) Jag trodde alla barn älskade att cykla, då kan man ju "racea" och cykla jättefort, dessutom är chansen större att man får syn på ormar (fast det kanske inte är alla som gillar sånt iofs...)

Béatrice Karjalainen sa...

@Sarah Jodå de gillar att cykla men inte uppför uppför uppför på bilväg då man inte får leka alls. Tyvärr är det uppför stor del av vägen till sjön det är väl därför hem går så bra. En bit går dessutom på en ganska vältrafikerad väg så då gäller det att sköta sig.