11 juli 2009

Snabbvisit i Gammelstad

Hittade Jasha i trappan här hemma, han satt och fräste åt mig när jag gick förbi. Blev mycket fundersam så han inte är en katt som fräser annars. Lyfte upp honom och såg att han var alldeles blöt i pälsen, luktade och det var kiss. Han hade alltså kissat ner sig där han satt. Han fräste och högg efter mig, morrade åt Emilian som kom och tittade vad som stod på. Jag bar in honom i badrummet och tvättade rent honom och klämde kring punkgkulorna för att se så att inte något av snitten gått upp. Kände en hård knöl ovanför penis mot magen och Jasha visade tydligt att där hade han ont. Klämde på Emilian som referens, han hade ingen sådan knöl.

Vis av vad som hände Eduard ville jag inte chansa på att det var något ofarligt så jag ringde jouren på Gammelstads djursjukhus som tyckte jag kunde avvakta lite och kolla om han kissar. Men att jag fick komma in om jag tyckte att det behövdes. Eftersom han nyligen kissat på sig insåg jag att det skulle ju ta en evighet innan han försökte gå på toa igen så jag tog tempen på honom 39,7 vilket är feber på katt. Ringde Gammelstad igen efter att Vincent fått i sig lite mat och så for vi in.

Jasha hade fått en inflammation i en sädesledare visade det sig. Veterinären sa att det var mycket ovanligt och att hon inte kunde minnas att hon sett en förut. Eftersom det skedde så tätt inpå kastreringen stod sjukhuset för kostnaden för besöket. Han fick en spruta penicillin och en med smärtstillande och recept på det samma som han skall börja ta i morgon.

Han skall på återbesök den 20:e så nu hoppas vi att han frisknar till tills dess. Får se hur jag skall lösa det återbesöket, hade ju tänkt vara på vandring då. Kanske kan jag fråga någon bekant om de kan ge sambon skjuts med kissen (någon som anmäler sig frivillig?).

1 kommentar:

Sara Ödmark sa...

Stackars kisse. :( Hoppas han mår bättre snart.