03 juli 2009

Jag åkte nästan dit eller en bokknarkare lyckas avstå eller...

Oj så nära att jag skyndade mig in för att kolla utbudet. Men i vanliga fall kostar pocket 39 kr/st nu 33 om man beställer 3 st. Dvs 18 kr i rabatt per tre böcker. Ingen jätteförtjänst direkt.Och jag har 2 pappkassar fulla med olästa böcker som jag håller på att beta av, jag behöver inga fler böcker, jag behöver inga fler böcker, jag behöver inga fler böcker....

Snart får jag skapa en etikettskategori här i bloggen som heter bokberoende så jag själv kan se hur ofta jag lyckas falla för enkla "billiga böckertrick" jag är en fullfjädrad bokknarkare helt klart. Var på Röda Korsets butik här i stan häromdagen, de säljer alla böcker för 2 kr/st. Som tur var hade jag läst det mesta de hade inne och resten var ointressanta (eller ja jag hittade tre böcker jag ville ha men de var stora tunga inbundna som var jobbiga att gå hem med i handen men när jag var och lämnade grejer i deras insamling dagen efter kom en man och ställde in 4 kassar böcker. Ge bort böcker så där? Kanske fanns det något jag vill ha) Däremot skall jag nog ta med Vincent dit så han får köpa på sig lite böcker att läsa. Dessutom har jag relativ fri tillgång till nya pocketböcker om jag vill men det är något visst med att köpa böcker. När jag var i London mest hela tiden tillbringade jag stora delar av min fritid på Foyles. Antikvariatet här i Boden har jag inte ens vågat mig in i.

Men för er som inte har massor med böcker att läsa kan ju erbjudandet vara av intresse.

Men en liten beställning skadar väl inte? Jag skulle ju vilja läsa Liz Jensens Louis Drax nionde liv som Sjumilakliv recenserar på pocketblogg.se. En liten kik, är den med bland de 77 titlarna i erbjudandet, nä det är den inte men den kostar bara 36 kr.... NÄÄÄÄÄ jag skall inte köpa mer böcker just nu....

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Tina sa...

Är likadan, äger hundratals böcker jag ej läst men min filosofi är; jag köper tiden det skall ta att läsa dem, dvs snart är jag odödlig ;)

Nell och gänget sa...

Jag är reaberoende, oavsett om det är böcker eller annat ;-) Här fylls hyllorna och skåpen flitigt med nya böcker som jag när jag är ledig skall läsa. Detta är i princip under somamrsemestern men jag hinner dock aldrig ikapp för reorna pågår under hela året så det fylls på mer än jag betar av. Och till råga på allt så verkar jag ha fört över mitt bokberoende på barnen, framför allt Robert. Den lilla bokmalen plöjer igenom bok efter bok på kvällarna när han egentligen skall sova, så är han också dödstrött på morgonen när han skall till skolan. Han får passa på mer nu han också under sommaren när han har sovmorgon :-) Jag har en drös med Kitty- och FEM-böcker som väntar. Här är det deckare som gäller.
För min del så är mitt dilemma just nu är vilka böcker av alla skall jag först prioritera att läsa.
Grannen som också är bokmal vet inte vad hon skall läsa nu och skall kika igenom mina böcker för att hitta någon deckare att låna.

Böcker är livet :-)