24 november 2020

Det kom ett paket med grejer (långt efter beställningen var gjord)

Beställde lite böcker och papper från Adlibris. Ja jag vet jag borde gjort beställningen från lokala bokhandeln, känner mig jättedum som beställde från nätet men pappret hade jag inte kunnat beställa här lokalt så då blev det att jag beställde allt i ett svep. Dessutom vet jag inte riktigt hur jag beställer/hämtar så här i pandemitider från lokala bokhandeln. Pappret var ett 300 g akvarellpapper i A5-format. Böckerna var dessa. Har bara hunnit bläddra igenom dem lite snabbt. 

Den första, Your Year in Art: Watercolor: A project for every week of the year to inspire creative exploration in watercolor painting av Kristion Van Leuven, har grundläggande övningar, en för varje vecka på året. Tror den kommer vara nyttig. Måste bestämma om jag skall börja direkt nu eller om det får bli en del av 2021 att faktiskt ta mig igenom den. Samtidigt hoppas jag ju på att kunna långvandra nästa år och då kanske det är lika bra att jag hunnit med några veckor redan detta år.

Den längst till höger, A field guide to color av Lisa Solomon, handlar bara om färg och är riktigt nördig. Är tryckt på papper som skall gå att måla på så man gör övningarna direkt i boken . Jag blev så där härligt upprymd av att bläddra i den och läsa övningarna.

Den i mitten. Akvarell mer än bara solnedgångar av Veronica Ballart Lilja, har jag hört gott om men som helt okunnig på att teckna och total nybörjare med akvarell så får jag nog låta den ligga i 10 år eller så och först ta mig igenom min Barrington Barber's Complete Introduction to Drawing. Men jag får väl ha den som en inspirationskälla och mål.


(Helt osponsrat inlägg, har inget samröre med Adlibris alls men länkade dit eftersom det var därifrån jag handlade, böckerna finns på en massa andra ställen oxå, ibland dyrare ibland billigare).


Inga kommentarer: