02 mars 2007

Girlie en glass för bara tjejer eller?!?!


Suck nu har tom GB börjat med att sätta könsattribut på sina produkter. Åh så förbannad jag blir. De har lanserat en Rosa stjärnformad glass med glittergel för hud eller hår i pinnen och döpt den till Girlie.

Varför varför?

Tänkte skriva ett långt och upprört inlägg men så insåg jag att jag nog inte är den första som ser de nya glassarna och får en fadd smak av artificiell jordgubbsarom i munnen av GBs otroligt förlegade syn på våra barn. Så jag skyndade mig snabbt in på bloggar.se och gjorde en sökning på Girlie och visst var det fler som hade skrivit om glassen närmare bestämt 3 st. Hittade en som skrev det jag tänkte:
Prinsessan går en glassig sommar till mötes - theWitch

Övriga (när jag gjorde sökningen) som nämner glassen har inte reflekterat över saken alls vilket jag finner lite underligt. Eller är det jag som är konstig när det var det absolut första jag tänkte när jag såg glassen och dess namn?

Andra bloggar om: ,

39 kommentarer:

Anonym sa...

Är den god äter jag den. För övrigt är det väl gulligt med girliga glassar?

Det kunde ha varit värre (sista bilden).

Béatrice Karjalainen sa...

Är den god kommer säkert många äta den men jag ser framför mig hur vissa föräldrar kommer säga nä men Pelle inte vill du ha den, ta den här glassen istället... Tyvärr!

Jadu sista bilden i din blogg var 1000 ggr värre till utseendet. Undra vad den glassen heter.

Anonym sa...

Den heter チワワ祭りアイスクリーム (Chiwawa Masuri aisikurimu) eller Chiwawafestivalglass.

Ankan sa...

Åh, jag blir oxå arg. Bra att det finns fler som inte givit upp och accepterar!

Anonym sa...

Jg tänkte _exakt_ samma sak som du när jag såg namnet och glasssen..iofs hos dig, men blir också väldigt irriterad. Snälla skriv ett mail till dem!! Stödjer dig! Ska slänga iväg ett med! Jag tycker verkligen itne att det är ok....

lillaEgo sa...

Mailar Du GB så får Du gärna hälsa från mig! Och Du Bea...tipsa Aftonbladet så har Du kanske en slant att vänta?
;)

schmut sa...

det dära hade jag helt missat. glassen är alltså på riktigt? jisses, låter som ett dåligt skämt.

undrar när fallo-glassen med kådis kommer till killarna?

Anonym sa...

Hej! Var det okej att jag lånade bilden? Annars får du säga till så tar jag bort den. Jag h¨ller med dej.....dum glassidé!

Béatrice Karjalainen sa...

Jenny: Glömde skriva att bilden kom från GB. Så det är bara att kopiera på :-) Skall lägga till det i texten.

Anonym sa...

Oki bra. Förstod jag rätt nu: länkar direkt till ditt inlägg. Men hur menar du att folk hittar mitt inlägg?

Anonym sa...

Förresten jag hittade inte bilden på gb.se, är det ok att ta den bara från dom, eller hur fick du tag i bilden? Ha en bra dag!

Béatrice Karjalainen sa...

Om en stund borde det synas en länk på: http://beastankar.blogspot.com/2007/03/gb-svarade-p-mitt-brev.html längst ner om att du länkat dit.

Anonym sa...

Men du! Bara för att glassen heter Girlie innebär det ju inte automatiskt att killar inte får/kan äta den. Om det vore så skulle man ju enligt samma logik inte heller få äta piggelin om man kände sig lite seg och trött.

Béatrice Karjalainen sa...

Anonym du borde läsa på lite om hur genusdebatten går idag. Du kan ju börja på http://viforaldrar.se/upprop

Botilda sa...

Heja dig! Jag kommer också att länka till dina inlägg. Och borde skriva ett eget brev till GB så att de får från många håll.

Anonym sa...

Jag tycker att det är lite fånigt att bli så upprörd över en glass. Killar kan väl äta en rosa glitter glass dom med. Jag har ätigt den den var jätte god och söt! :D

Jag hoppas att den förblir kvar och att folk kan börja bry sig om riktiga problem istället för en liten glass.

Anonym sa...

Din dumma jävel. Vafan gör det att glassen e rosa? Måste allting vara grått pga idioter som dig som bölar att det e diskriminering direkt? Skaffa ett liv jävla nolla.

Anonym sa...

LÅT OSS FÖRBJUDA ALLA FÄRGER I VÄRLDEN!!!! OCH SÅ FÅR INGET FÖRETAG VÄLJA NAMN SJÄLV!!! UTAN BARA TRANSOR FÅR VÄLJA NAMN PÅ SKIT! skaffa ett liv, eller gör ett eget glassbolag och ha bara grön glass, fast då kanske det e fel färg för marsmän är gröna!!!!

folk blir bara smartare ju mer frihet dom får, tillbaka med en diktator så vi slipper er ffs

Anonym sa...

är förresten inte TRANSformers också diskrimerande mot transexuella ? TA BORT DET BARN PROGRAMMET DIREKT!
bananer i pyjamans!! BORT MED DET MED, aporna tar illa upp.

folk borde tänka på hur man får bort sex in the city från tv istället.
och allt annat sånt skräp.

Béatrice Karjalainen sa...

Jag bemödar mig inte att besvara folk som inte kan debattera med en normal hyfsad ton och lägga fram sina argument på ett sakligt sätt. Men kan väl säga att ni verkar läsa väldigt slarvigt eftersom jag ingenstans säger att jag har något emot FÄRGEN på glassen.

Varför skall det vara så svårt att läsa vad man skriver och bemöta det med sakliga argument?

Anonym sa...

Då ska vi inte snacka om Power Puff Pinglorna. Borde kanske heta Girl Power Respekterade Kvinnor.

Anonym sa...

Så vad är ditt problem då?

Anonym sa...

om du slutar böla istället så ordnar sig allt. ska man böla över alla namn o skit nonstop så kan vi lika bra spränga jorden.

Anonym sa...

Ja, vad har du emot glassen egentligen? Förklara gärna för mig som om jag vore en treåring för jag förstår inte. Den är rosa, glittrig och heter Girlie. Och det skulle vara dåligt för att? Föräldrar kommer förbjuda lille Pelle att köpa glassen? Är det inte du som borde spänna av lite istället? (Minns Nogger black och det sinnesslöa rasandet mot den.)

Béatrice Karjalainen sa...

Struva har du läst alla de inlägg jag skrivit om saken. Det borde inte krävas mer än en treårings hjärna att utkristalliera min åsikt och vad det är jag vänder mig emot genom att läsa de inläggen.

Jag kräver inte att alla skall hålla med men jag förutsätter att jag har min rätt att uttrycka min åsikt utan att behöva få höra saker som att jag skall "spänna av".

Har du överhuvudtaget följt med i genusdebatten (men den kanske är för komplex att ta in om man kräver förklaringar på en treårings nivå)?

Förklara istället för mig varför alla barn kommer med legoaktiongubbar och liknande till mina söner när de fyller år och ger prinsessaker till kompisens dotter när hon fyller år utan att ha några som helst belägg för att de gillar sådana saker. Jo de har gjort en könsstereotyp applicering på leksaksutbudet.

Tala om för mig varför ex. Toys R Us gör om hela sin köksserie och sen sätter stämpeln "Girls Only" på dem? Hur försvar man sådant? Hur kan man låta bli att inte vända sig emot sådant beteende (nu har jag inte skrivit om det i bloggen ännu för jag väntar på några foton från en kompis först).

Och slutligen förklara varför en glass måste heta något som så uppenbart talar om vilket kön den är tänkt till. Dör hade de tänkt att den skulle rikta sig till alla barn hade de gett den ett annat namn och då hade de heller inte svarat mig att även Modiga pojkar kan köpa glassen.

Anonym sa...

Menar du dina kommentarer om glassen? Dom har jag läst, men förstår fortfarande inte riktigt vad du är så upprörd över. (Något annat på din blogg har jag inte läst för jag intresserar mig mest för Girlie.)

"Suck nu har tom GB börjat med att sätta könsattribut på sina produkter. Åh så förbannad jag blir. De har lanserat en Rosa stjärnformad glass med glittergel för hud eller hår i pinnen och döpt den till Girlie."

Är det alltså att glassen är rosa och glittrig som är problemet? Eller namnet? "Men kan väl säga att ni verkar läsa väldigt slarvigt eftersom jag ingenstans säger att jag har något emot FÄRGEN på glassen." Inte färgen alltså. Glittret kanske? Eller namnet.

Svara gärna nåt annat än att jag borde "läsa på lite om hur genusdebatten går idag", det vore intressant. Kanske du kan lägga fram dina argument på ett sakligt sätt? Du gillar väl det? Och apropå "den kanske är för komplex att ta in om man kräver förklaringar på en treårings nivå": Jag bemödar mig inte att besvara folk som inte kan debattera med en normal hyfsad ton (och lägga fram sina argument på ett sakligt sätt).

Spänn av, som sagt.

Anonym sa...

Jag har alltså läst "Girlie en glass för bara tjejer eller?!?!" och inget annat.

Béatrice Karjalainen sa...

Struva då kan du ta och läsa:
Bojkotta GB?
Tänk om jag bara är lurad?
GB svarade på mitt brev
Nytt svar från GB
Ytterligare svar från GB
Har Sveriges Konsumenter snott våra protester?
Ett bra inlägg

och sen återkomma om du tycker att min ståndpunkt är oklar.

Béatrice Karjalainen sa...

Glömde ett inlägg: "Inte begränsa den stora massan utan bredda individen" det kan läsas sist.

Béatrice Karjalainen sa...

Struva: Du kan ju även kika på http://viforaldrar.se/upprop

Lukas Liljeroth sa...

När vi ändå är i farten borde vi ta och förbjuda fackföreningar, eftersom dom ger en stereotyp bild av företagare.
Eller så inser vi att inte en enda kvinna kommer att ta skada av att glassen heter just Girlie. Hoppas på solsken i morrn så jag kan avnjuta ett ex av glassen i solen B-)
Min blogg om glassen Girlie

Anonym sa...

Visst kan det ses som köns diskriminering , osv. Men vi övderdriver, vi driver små frågorna, varför tjafsa om en glass när det finns kvinnor i underläge i sina familjer här ute i världen ?. FAN titta på Mc Donalds, dem är ju ännu värre; dem har en leksak för tjejerna och en för killarna. EN ANNAN GREJ ATT TÄNKA PÅ är att det är sådana som NI som gör det uppdelat. Vem fan har sagt att killar inte får gilla rosa och gilla glitter, lär er att acceptera att killar och tjejer kan gilla samma saker så kan världen komma ett snäpp frammåt. SKÄRP ER NU, ..

Béatrice Karjalainen sa...

Frida: Innan du skriker svär och gormar tycker jag du skall ta och läsa vad jag skrivit i övrigt. Jag har själv en som som gillar rosa/glitter etc. Det enda jag vänder mig emot är namnet på glassen som tydligt indikerar vem GB har som målgrupp. Hade de även inkluderat pojkar i den gruppen hade aldrig glassen fått det namn den har.

Så backa upp ett steg i bloggen och läs:
Bojkotta GB?
Tänk om jag bara är lurad?
GB svarade på mitt brev
Nytt svar från GB
Ytterligare svar från GB
Har Sveriges Konsumenter snott våra protester?
Ett bra inlägg
Inte begränsa den stora massan utan bredda individen
Vem är mest patetisk?

Och sen kan du kommentera igen och se om du fortfarande tycker jag förtjänar svordomar och versaler.

Vad är det som säger att jag inte gnällt på McD gällande leksakerna, vad är det som säger att jag inte engagerar mig i stora frågor oxå?

johanna sa...

Bra inlägg! Jag reagerade också på glassen när jag såg den. Enligt min erfarenhet så gillar väldigt många ungar färgglatt och glitter, lika många pojkar som flickor...

johanna sa...

Bra inlägg! Jag reagerade också på glassen när jag såg den. Enligt min erfarenhet så gillar väldigt många ungar färgglatt och glitter, lika många pojkar som flickor...

johanna sa...

Och Frida: "Vem fan har sagt att killar inte får gilla rosa och gilla glitter, lär er att acceptera att killar och tjejer kan gilla samma saker så kan världen komma ett snäpp frammåt."

Det är ju just det som det handlar om. Att GB visar att det bara är tjejer som får gilla rosa och glitter. Så jag håller med dig: "SKÄRP ER NU", men riktar det till GB...

Anonym sa...

Ni e helt jävla blåsta i huvet. Kör upp dina jävla bloggar. Så om dom hade bytat namnet på glassjäveln till något icke tjejigt så hade det varit ok iom att dom inte hade vänt sig till din jävla målgrupp?

Själv vill jag se en glass som heter spagge.

Hade gått och köpt en hel jävla låda bara för att det var en så jävla kul grej.

Det hade ju inte varit ok antar jag eller hur?

Säg dom gör en glass som heter svenne. Hade det varit ok? Blå gul och skit.

mvh spagge

Anonym sa...

Korkade flator är vad ni är.

Béatrice Karjalainen sa...

Anonyma kommentarer är så uppfriskande ibland särskilt när de besitter förmågan att uttrycka sig väl i skrift. Inläggen talar ofta för sig själva och behöver inte ens bemötas med ett svar praktiskt värre.

Välkomna till bloggen ;-)