23 mars 2007

Vem är mest patetisk?

Jag får höra kommentarer som

Din dumma jävel. Vafan gör det att glassen e rosa? Måste allting vara grått pga idioter som dig som bölar att det e diskriminering direkt? Skaffa ett liv jävla nolla.

LÅT OSS FÖRBJUDA ALLA FÄRGER I VÄRLDEN!!!! OCH SÅ FÅR INGET FÖRETAG VÄLJA NAMN SJÄLV!!! UTAN BARA TRANSOR FÅR VÄLJA NAMN PÅ SKIT! skaffa ett liv, eller gör ett eget glassbolag och ha bara grön glass, fast då kanske det e fel färg för marsmän är gröna!!!!

folk blir bara smartare ju mer frihet dom får, tillbaka med en diktator så vi slipper er ffs

om du slutar böla istället så ordnar sig allt. ska man böla över alla namn o skit nonstop så kan vi lika bra spränga jorden.

Hur orkar du ens protestera mot en glass??

[...]

Jag kan hålla med om att glassen i fråga är jävligt löjlig, men det betyder ingenting. Och bara för att du håller på att reta upp dig över en så patetisk liten sak så ska jag genast gå ut och stödköpa glassen. (Såtillvida den har kommit ut på marknaden.)

Skaffa dig ett liv istället för att sitta och reta upp dig på något så patetiskt som en glass.

Eller så kan man lägga ner och fokusera på viktigare saker och köpa en glass som är rosa och njuta av den och vårvädret...

Så vem är det som slösar sin tid och energi mest? Jag som engagerar mig i något som ligger mig varmt om hjärtat eller de som läger ner sin tid på att klaga på de som protesterar mot något?

De som gnäller på protesterna verkar inte själva kunna komma med något försvar till glassen i fråga utan vill bara gnälla på att vi protesterar mot den.

Så kom igen nu, ge mig ett skäl till att glassen skall heta Girlie. Varför Girlie är det bästa namnet på denna glass. Visa att ni har tänkt till innan ni gnäller och bara glömde att skriva på vilket sätt ni försvarar GBs namnval.

När ni ändå tänker till kanske ni kan förklara hur man får ”sommarkänsla”, ”stjärnstatus” och ”discokänsla” till "Girlie" vad är kopplingen?

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

Annifey sa...

Folk är verkligen inte kloka...

Även om jag inte känner sama brinnande engagemang som dig så förstår jag ändå vad du menar. För mig hade det varitbetydligt minre provocerande om de döpt glassen till tex "Disco"

Båda mina killar kommer nog att älska glassen, färgen, glittret och kanske tom smaken. Iallafall tills den större förstår vad namnet betyder.

Jag hoppas du inte tar åt dig av alla dumma kommentarer...

Anonym sa...

Håller med att namnet var inte ett av det bästa de producerat genom åren.

Sedan blir man nästan mörkrädd när man läser inläggen på Aftonbladets forum. Säger samma sak som annifey: Ta inte åt dig utan fortsätt stå upp för vad du tror på!

Sofie sa...

Är inte det den mest typiska kommentar man får av folk som på något sätt känner sig hotade när man engagerar sig för ex. jämställdhet: att man borde ägna sig åt nåt vettigare. Typ barnen i Afrika eller klimatfrågan. Om man däremot skulle engagera sig i nån liten skitfråga som just den personen tycker är viktig skulle det låta helt annorlunda. "Sverige är ju redan ganska jämställt så varför hålla på o tjata om smågrejer?" - Jo för att Sverige bara är GANSKA jämställt...

bert sa...

Många små detaljer blir en helhet.

Det finns det tyvärr folk som inte förstår.

Stå på dig Béa.

Béatrice sa...

Det här borde läsas av alla som funderar varför någon orkar brys sig, tycker det var så bra formulerat http://forum.aftonbladet.se/message.jspa?messageID=457845

Anonym sa...

Fast jag håller med om dom som kritiserar dig. Det tar för övrigt bara några sekunder att skriva en kommentar - du, däremot, måste ju ha ägnat massor av tid åt att författa brev och att skriva om detta på flera olika sajter.

Faktum är att jag också är så trött på all denna fåniga politiska korrekthet kring allting, att jag stödköper glassen till mig och min dotter bara därför. Och sedan använder vi glittret som smink. Vi har jättekul!

Tycker att du och dina likar kan bilda ett eget lite samhälle på någon ögrupp i Ishavet, eller någon annan ogästvänlig plats. Där kan ni sitta och läsa genusvetenskap högt för varandra, och alla glassar kan vara gråa och heta "basglass, 100 g.", "basglass, 250 g." och så vidare.

Så får vi andra fortsätta att leva livet med lite färg, som normala män och kvinnor...

Anonym sa...

Fortsättning (för nu börjar JAG bli upprörd, när jag tänker vidare). Hur skulle det se ut, om företag inte skulle få bestämma sina produkter och sina produktnamn själva??? (Annat än när det gäller upphovsrätt - att man inte får ta ett varumärke som någon annan redan har registrerat. Den regeln måste ju få finnas.) Det skulle ju göra oss till en totalitär stat! Inser du inte att du är ute på en farlig väg?

Béatrice sa...

Det står varje företag fritt att välja produkter och produktnamn själva men det måste även vara min rättighet att be dem tänka om när de så uppenbart försöker cementera gamla mönster (som de gör med namnet i kombination med glassens färg/form). Sen om de lyssnar är en helt annan sak.

Det finns en mängd produkter som inte heter det som företaget från början tänkt sig för att man kom på att det kanske skulle stöta sig med konsumenterna ett exempel är "Honda Fitta" (http://sv.wikipedia.org/wiki/Honda_Jazz) man hade redan bestämt att bilen skulle heta så, man hade påbörjat marknadsföringen. Varför valde man ett annat namn när man faktiskt redan hade lagt ut en massa pengar för att marknadsföra det namnet? Det kan väl inte vara för att man kom på att Svenska folket nog skulle ta illa upp av namnvalet?

Du skriver "och alla glassar kan vara gråa och heta "basglass, 100 g.", "basglass, 250 g"" men jag vill inte ha alla glassar grå, det står uttryckligen i ett flertal kommentarer och blogginlägg.

Jag skulle vilja att du tog dig tid och läste vad jag skrivit här i bloggen. Vad min åsikt är, då skulle du se att jag verkligen vill att alla människor _oavsett kön_ skulle få ha färgglada saker.

Så varför väljer då GB att NAMNGE sin rosa/glittriga stjärnglass till just Girlie, det var väl knappast en slump att den heter "flickig" (och något än värre om man tittar på vad ordet girlie betyder).

Det enda jag vänder mig emot är just namnet på glassen, det är det som tydligt indikerar målgrupp och som gör att de automatiskt antagit att mina två smågrabbar inte skulle vilja ha den och kladda med glittret. man kan ju tycka att ett så pass stort bolag som GB Glace borde vara medvetna om den debatt som pågår och den handlar inte om att vara politisk korrekt utan om att ge alla samma möjligheter i så stor utsträckning det går och i min drömvärld sluta att applicera egenskaper/tankar/åsikter på någon bara baserat på vilket kön personen har. Hur kan man vara emot det?

Béatrice sa...

De flesta som har skrivit kritiska inlägg i bloggen har dessutom gjort det utifrån sina egna förutfattade meningar och inte läst vad jag fakttiskt skrivit många hävdar precis som anonym här ovanför att jag skulle vilja leva i en värld av grått där det inte går att se skillnad på människor överhuvudtaget. Men ingenstans skriver jag att det är det jag vill, varifrån kommer den uppfattningen?