28 mars 2010

Informationsbrist ger inga nya medlemmar

I tidningen Extra för Boden kunde man i veckan läsa om att Friluftsfrämjandet vill göra ett sista försök att blåsa liv i Gruvberget igen. Deras toppstuga står ofta stängd och föryngringen i föreningen är minimal. De gör ett försök ihop med Bodens Skoterförening som lider av samma problem. Men i artikeln står inget om när de kommer ha öppet idag söndag.

Kikar då givetvis på Friluftsfrämjandets webbplats för Boden, ingen info alls, den sidan är så ouppdaterad att de borde skämmas om de vill locka till sig nya medlemmar. De finns även som en lokalsidastora Friluftfrämjandets webb men inte heller där finns någon info inte ens på deras specialsida om Gruvberget.

Ja men Bodens kommun brukar ju alltid skriva om grejer som händer i kommunen över till boden.se men nej där berättas det stolt om att H&M öppnar i stan och att någon blivit räddad av en hjärtstartare inget om Gruvberget inte heller på Boden kommuns sida om Gruvberget.

Men ja just det det finns ju en "Det händer i Boden"-länk som går till Swedish Lapland (förövrigt ett skitdåligt namn då Boden med omnejd inte ligger i Lappland) men nej där fanns det bara info om om en utställning på Bodens konstgille.

Bodens skoterförening kanske det är mer ordning på, men nej ingen info på deras webbplats heller.

Jag vet var det finns info, det står en handskriven skylt borta vid infarten till Gruvberget, den är vit med röd text men står så dumt till att man inte har kunnat läsa den när man åkt förbi. Så här sitter jag 5 km från Gruvberget och skall snart på karate med ena sonen och funderar på om vi borde ha åkt för några timmar sedan innan karaten eller om det fortfarande kommer vara öppet efter karaten.

Vill man ha nytt folk kanske man borde fundera på hur man marknadsför sig, hur lättillgängligt det är för människor att hitta ny och relevant information. Jag har flera gånger försökt att få info om vad Friluftsfrämjandet gör i Boden men har mötts av nada info, så jag antar att de inget gör.

Boden kommuns sida om Gruvberget står något om turspår som utgår från Gruvbergsstugan uppe på toppen, de vill jag veta mer om, hur långa är de, sladdas de fortfarande osv.

Jag har en dröm och det är att ex Friluftsfrämjandet och Bodens skoterförening gjorde en gemensam insats för en vandringsled här i området. Skoterspåren är redan nu ypperliga att gå på under sommaren men ibland går de över myrar och då tar vandringen stopp. Tänk om skoterföreningen kunde dra ut plank på vintern med skoter så skulle Friluftsfrämjandets folk kunna spika spänner på våren innan tjälen går eller nåt sånt. Jag skulle gladeligen se en vandringsled mellan Boden och ex. Skogså, då kan man gå dit och sen hyra kanot och paddla till ex. Luleå och ta sig en fin middag på restaurang där. Ett perfekt heldagsäventyr. Jag skulle gärna engagera mig i en sådan sak men som sagt det är fasiken inte lätt att komma i kontakt med dem. Men kanske får vi tag på dem uppe i stugan i eftermiddag.

Som gammal mulle skulle det vara kul att få ge tillbaka lite till föreningen.

Inga kommentarer: