04 mars 2010

Nåldynan Béatrice

Nåldyna, foto taget av paks Låter som något som skulle kunna finnas på IKEA men tyvärr var det den mänskliga sorten idag.

Var på vårdcentralen för att få mitt järn och först sprack kärlet i armvecket, händer mycket sällan på mig. Sen så övertygade min sköterska mig om att prova en “babynål” de är så tunna och fina stålnålar nema problemas funkar på gamla tanter med sköra kärl och på spädbarn.

In i handen (jag har en viss aversion av att bli stucken i händerna efter en incident på förlossningen gång 2 då jag blev helt sönderstucken). Men visst jag litar på min sköterska hon är bäst på att sticka. Det tunna lilla röret gled så fint in i kärlet i handen men det gjorde ont. Jag slappnade av när återflödet av blodet kom, det var på plats. Men så gjorde jag misstaget att räta ut handen, naglarna hade borrat in sig i handflatan och gjorde ont. Den lilla rörelsen gjorde att röret stack hål på kärlet samtidigt som sköterskan spolade koksalt. Känns det bra sa hon medan jag ser hur min hand plötsligt växer. Jo det känns inget men det ser inget bra ut alls svarar jag lugnt. Bara att dra ut och försöka i andra handen. Så nu har jag ont i armvecket och handen på vänster sida. Höger där jag tillslut fick droppet känns som tur inte.

Tur att man inte har kortärmat och skall på kundmöte när man ser ut som en sönderstucken pundare.

Skönt att jag nu tagit mina 2 doser och att det inte är 8 kvar som med gamla medicinen. Skall på återbesök om 3 veckor för att se vad det haft för effekt. De hoppas på ett blodvärde på 130, vi får väl se om det blir så och hur länge det håller i sig.

(Foto från stock.xchng taget av paks)

Inga kommentarer: