02 november 2015

Dag 306 - Mörker är besvärligt

Sov nere i källaren och det tog inte många minuter innan jag hade en Emilian sovande på mig. Så mysigt. Men när jag väl vaknade så var det en stor nackdel att ligga i ett fönsterlöst och svalt rum med en varm katt på magen. Oj så svårt det var att kliva upp.

Lyckades släpa mig upp tillslut och hoppade in i duschen där jag höll på att somna stående.

Kom till jobbet först klockan 08:45 men då hade jag hunnit jobba lite hemma innan jag for. Sen blev det lite möten och mer möten och fixa på lite dokumentation. Blev helt deprimerad när det innan 16-tiden var kolsvart ute. Jag klarar verkligen inte av mörkret och förutom det faktum att det stjäl all min energi så får jag även fotoproblem. När det är toksvart ute finns det så få saker att fota.

När jag väl kunde åka hem 18:15 var en av kollegorna kvar och jag berättade om mitt problem att hitta något att fotografera i mörkret. Att jag känner det som om motiven är slut. Han tipsade då om skidbron på Kronan. Berättade att han hört att den skall vara fint upplyst. Så jag tankade bilen och styrde den dit. Parkerade på en liten parkering vid spåren och gick med stativ och kamera ner till bron igen. Knäppte bilder från båda hållen. När jag stod där kom 2 föräldrar med ett barn i vagn och ett barn som körde en liten elbil, ner i diket. Trodde de där små elbilarna var till för inhägnat område och inte på gång- och cykelbanor.
Den andra bilden här får vara dagens bild. Fick rejäla lens flares i båda bilderna. Borde nog se om ett filter framför glaset kan avhjälpa sådant.
Beskar den under bilden till Instagram och funderar, ibland kanske man inte behöver visa allt. Det är ok att kapa. Har så svårt att tänka så när jag har vidvinkelobjektivet på. Skall försöka hitta mig ett fast ljusstarkt objektiv. Sen önskar jag nästan att jag kunde ställa in ett rutnät i kameran för square eller på något annat sätt se det formatet redan i diplayen (och inte få med resten) det vore coolt för när jag fotar med mobilen tänker jag ofta i det formatet men det är svårare i kameran. Rent allmänt vore det roligt att ha någon app i kameran som croppade bilder redan i live view och sen sparade dem så, i alla fall i jpg.formatet i raw skulle de kunna få vara original men det är inte ett måste.
Ingen ville ha middag när jag kom hem så jag tryckte några mackor till middag och sen lite rotsakschips. Köpte en ny sort som var äcklig. Smakade som om påsen legat i ett lager som brunnit. Inte behagligt rökigt utan äckligt rökigt. Herman sa att de smakade majbrasa.

Bestämde mig för att idag skulle vara en vilodag. Jag kommer säkerligen ångra det senare i veckan.

Inga kommentarer: